After - Anna Todd Review

14-11-2019

Het meisje en de badboy: een droom komt uit...

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is. 

Na de film gezien te hebben in de bioscoop, kon ik niet anders dan het boek lezen. Ik was opslag verliefd geworden op de personages uit de film. Diezelfde avond nog bestelde ik het boek online en binnen twee dagen kon ik beginnen aan dit waanzinnige verhaal. 

Ik vind het verhaal fantastisch. De ene dramatische scène volgt de andere op. I love it! We lezen het boek vanuit het standpunt van Tessa Young. Ze is zo zachtaardig en lief, niemand kan haar haten. We lezen de ontmoeting met Hardin. Die was niet zo positief om het zacht uit te drukken. We krijgen een hekel aan Hardin al van bij het begin van het boek. Maar naarmate het verhaal vordert zien we hoe Tessa's haat gevoelens volledig omslaan. Ze beweegt hemel en aarde voor hem. Ze kwetst zichzelf om hem gelukkig te maken. Maar is hij het wel waard?  

Hardin is de badboy van de universiteit en heeft slechts een beperkt groepje vrienden. Hij staat bekend om zijn kortstondige avontuurtjes en de feestjes waarop hij elk weekend te vinden is. Het is bijna onmogelijk om hem niet te haten. Toch heeft hij een zacht kantje dat hij soms laat bovenkomen. Hij doet er alles aan om Tessa voor zich te winnen. Maar is Tessa wel zijn ultieme doel? of is ze slechts een leuk tijdverdrijf? 

Ik werd vanaf het begin in het verhaal gesleurd. Ik heb het boek niet kunnen wegleggen. Het is echt heel goed geschreven. Ik raakte gefrustreerd als Tessa dat ook was, en ik voelde me down als Tessa zich niet goed in haar vel voelde. Dit gebeurt niet bij alle boeken waardoor ik dit echt wel een meerwaarde vind. Het is heel vlot geschreven en het leest heel snel. Een echte aanrader aan de Young- en NewAdult lovers van nu! 


  • Auteur: Anna Todd
  • Soort boek: YoungAdult/ NewAdult
  • Uitgeverij: Simon And Schuster Uk (Engelstalig) / Boekerij (Nederlandstalig)
  • Verschenen: (Oorspronkelijk) Oktober 2014
  • Omvang: 608 Pagina's 
  • Waardering: *****