Alleen met jou - Angela Britnell recensie

19-05-2021

Wat als je niet meer wilt doen alsof?

Sarah is lerares in Cornwall en echt toe aan vakantie. Als ze op busreis door Europa gaat, ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Nashville die dezelfde groepsreis heeft geboekt. Sarah baalt er nog steeds van dat haar ex haar bedrogen heeft en bedenkt een plan om hem jaloers te maken: zij en Matt doen de hele vakantie alsof ze een stelletje zijn en plaatsen allerlei verliefde foto's op Facebook. Matt vindt het prima, want die heeft helemaal geen tijd voor een relatie of verliefd gedoe.
Terwijl Sarah en Matt de mooiste plekken van Europa bezoeken en net doen alsof ze hevig verliefd op elkaar zijn, begint Sarah zich echter af te vragen of "doen alsof" nog wel genoeg voor haar is...

Een heerlijk verhaal vol romantiek en het echte vakantiegevoel.

Ik was meteen verkocht toen ik deze prachtige cover zag passeren! Ik kon dan ook niet wachten om in het boek te beginnen.

Het verhaal leest heel vlot en ik had het in een mum van tijd uit. De verhaal settings zijn heel fijn om te lezen. De schrijfster gebruikt ook geweldige Idyllische plaatsen die je doen wegdromen en je een echt vakantie gevoel geven. De personages zijn heel aangenaam om te lezen en lijken heel 'echt' te zijn. Het zou zo je buurman of je buurvrouw kunnen zijn. Hun gevoelens worden heel mooi neergeschreven. Het zijn alledaagse gevoelens en twijfels die we allemaal kennen en al hebben gehad. Dit geeft meer dynamiek aan het verhaal.

Ik vond het aan het begin van het verhaal wel wat moeilijker om in het verhaal te komen. We lezen het  verhaal vanuit het standpunt van de verteller, die zich alwetend over de personages waant. Dit zorgt ervoor dat we meerdere personages in één verhaal volgen. Wat ik hieraan jammer vond, was dat de ene zin over het ene personage ging en een volgende zin kon dan weer over een ander personage gaan. Dit vond ik persoonlijk niet zo gemakkelijk om te volgen doordat ik soms twijfelde over welk personage er iets werd verteld. Ik denk dat het gebruik van verschillende alinea's voor de verschillende personages een iets duidelijker beeld zouden geven over welk personage er iets verteld word.

Lang verhaal kort: Ik vond het een zeer fijn verhaal waar je heerlijk bij kunt wegdromen. Een warme aanbeveling voor een fijne Rom-com.

  • Auteur: Angela Britnell
  • Genre : Rom-com
  • Thema's : Liefde, verdergaan met het leven, een nieuwe start, ..
  • Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
  • Publicatie datum: 1/06/2021
  • Omvang: 160 pagina's
  • ISBN- Code: 9789492585790
  • Prijs: € 12,50
  • Waardering: * * * *