Als Doden Slapen - Mel Hartman Recensie

23-12-2021

April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf. Hecate heeft verontrustend nieuws: van de groep miljardairs die van Terr een pretpark voor volwassenen wilde maken, is er één ontsnapt, die nog duisterdere plannen lijkt te hebben.

April heeft haar geliefden eindelijk opgebiecht dat ze geen mens is en neemt hen mee naar de droomwereld, in de hoop dat ze haar dan beter zullen gaan begrijpen. Samen met haar vrienden gaat April op onderzoek uit, terwijl ze ondertussen nog steeds vecht met haar persoonlijke demonen. Zal April haar geliefde droomwereld en haar relatie kunnen redden zonder zichzelf te verliezen?

Vanaf boek 1 was ik helemaal verkocht aan de 'Dodenreeks' van Mel Hartman. Mel heeft een unieke manier om een wereld te creëren en deze naar de lezers te brengen. Ik heb al veel boeken gelezen over andere werelden en dimensies, maar geen een verhaal was zo speciaal als dat van Mel!

Met dit verhaal weet Mel ons terug in de ban te krijgen van Terr. Er staat heel wat te gebeuren en de spanning zit er al meteen in vanaf de eerste pagina. Het verhaal is een rollercoaster van gebeurtenissen die je aan het boek gekluisterd houden van begin tot einde. April staat weer voor een moeilijke opdracht en het lot van Terr ligt in haar handen. Ik vind het personage van April heel fascinerend. We kunnen haar gedachtegang volgen in het boek, wat ervoor zorgt dat we haar beter begrijpen, en de band tussen lezer en hoofdpersonage sterker wordt.

Ik vond het een geweldig leuk verhaal. Het is een mooie aanvulling op de eerder verschenen delen in de reeks.

De reeks komt ten einde met dit laatste boek. Maar het voelt niet aan alsof dit het einde moet voorstellen. Het slot van het verhaal (of beiden sloten) laten nog een deurtje open voor een volgend verhaal. Ik hoop stiekem dat er nog verhalen verschijnen rond de dodenreeks, want ik was nog niet klaar om afscheid te nemen van Terr.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik normaal gezien bijna nooit een dankwoord in een boek lees. Meestal ben ik zo overweldigd door het einde van een boek dat ik het even moet wegleggen en daarom ook niet meer toekom aan het dankwoord van de auteur. Bij dit boek heb ik het dankwoord wel gelezen, en ik ben zo blij dat ik dit gelezen heb! Mel je hebt een fantastisch gevoel voor humor en een unieke manier om je dankwoord te schrijven! Ik vond het absoluut geweldig.

(Opgepast dit stuk kan een lichte spoiler bevatten)

Ik wil via deze recensie toch ook even een dankjewel zeggen aan Mel. Dus bij deze: Dankjewel lieve Mel om een alternatief einde toe te voegen aan dit boek. Ik snap waarom sommige verhalen eindigen hoe ze moeten eindigen, maar niet altijd overleeft mijn lezershartje dit. Ik vond jouw alternatief einde een mooie twist en een geruststelling voor mijn hartje, want stiekem deed het eerste einde wel pijn. Dus dankjewel lieve Mel om ons dit 'eind goed al goed -happy ending' einde te geven, waardoor dit de wonde toch een beetje verzacht. ;)

Stiekem hoop ik op nog nieuwe verhalen op een of misschien zelfs beide eindes van het boek ;)


Boek specificaties:

 • Auteur: Mel Hartman
 • Genre: Young Adult / fantasy
 • Thema's: Mystieke wezens, slaapwereld
 • Uitgeverij: Hamley Books
 • Publicatie datum: 23/11/2021
 • Omvang: 368 bladzijden
 • ISBN-Code: 9789464208566
 • Reeks: Dodenreeks
 • Deel: 3
 • Prijs: €18,99
 • Waardering: * * * *