Als Doden Spreken - Mel Hartman Recensie

16-03-2021

Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden, en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over zichzelf vertellen.

Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is en dat wil ze met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar dreigt zichzelf daardoor te verliezen.

Gelukkig krijgt ze deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf.

Wat een geweldig boek was dit! Dankjewel Mel om me weer op een gekke fantastische reis mee te nemen met je boek!

Het boek is een fantastisch vervolg op het eerste deel 'Als Doden Dromen' wat ik toen ongeveer heb omschreven als 'Geweldig raar'. Dit boek doet er zeker en vast niet voor onder.

Als Doden spreken zit vol spanning en avontuur. Ook de droge humor is weer aanwezig in dit boek en dat vind ik zeker een absolute meerwaarde! Ik zat onmiddellijk in het boek, en voor ik het wist zat ik er al helemaal doorheen. Het is een echte page-turner van begin tot einde.

Ik vind het personage van April heel bijzonder. Ze heeft speciale krachten als dochter van een ripper en een sirene. Dit vind ik heel fascinerend aan haar personage. Ze is een echte volhouder en ze laat zich niet zomaar uit de loodslagen. Ook als het even minder gaat, weet ze de moed weer bij elkaar te vinden en door te gaan met haar opdracht.

Ik vind de openheid rond diversiteit en seksualiteit in deze serie echt geweldig. Alle personages zijn anders en uniek op hun eigen manier. Ze dragen op hun eigen manier bij aan het verhaal en vervullen elk hun eigen rol.Het boek is 'raar' en 'anders', op een geweldige en positieve manier. Ik vind dit een voorbeeld boek voor vele Young Adult Fantasy boeken en een absolute 'Must-Read' voor vele fantasy liefhebbende jongeren.

Mel Hartman heeft een fantastische en aangename schrijfstijl. Ik kan niet precies beschrijven wat haar schrijfstijl zo uniek maakt, maar ze heeft een manier van schrijven en verwoorden waardoor je vanaf de eerste letter in het boek zit tot het allerlaatste puntje op de laatste pagina.

Ik kijk al enorm uit naar het volgende boek!

Boek Specificaties:

- Auteur: Mel Hartman

- Genre: Young Adult, Urban Fantasy

- Thema's: Vriendschap, queeste, good Vs. Evil

- Uitgeverij: Hamley Books

- Publicatie datum: 18/02/2021

- Omvang: 301 pagina's

- ISBN- Code: 9789463967648

- Prijs: € 18,99

- Waardering: * * * *

Dankjewel Hamley Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3