Amarant - Emmelie Arents Recensie

07-06-2022

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen. 

Ik keek enorm uit naar het nieuwe boek van Emmelie Arents. Ik heb al een aantal boeken van haar gelezen en deze zijn stuk voor stuk toppertjes. Dit boek is echt een streling voor het oog en een prachtige aanwinst voor mijn collectie. 

Dit boek heeft mij op het puntje van mijn stoel gekregen. De spanning zat er meteen in en het heeft mij daarna in zijn greep gehouden tot het einde. Ik kon niet genoeg krijgen van dit verhaal en ik leefde echt mee met de personages. De verhaallijnen van Ceda, Arelle en Alan zorgen voor extradiepgang in het verhaal. De verhaal lijnen zorgde voor extra spanning en intensiteit in het verhaal. Ik voelde volledig mee met de personages, al was ik een van de personages zelf. 

Dit verhaal is een rollercoaster van emoties en spanning die worden aangevuld door twijfel en wantrouwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het boek niet meer kon loslaten. Ik zat volledig met mijn hoofd in het verhaal. De pagina's vlogen voorbij en ik vergat de tijd en omgeving rondom mij.  De wereldopbouw was echt fascinerend. Het zat onwijs goed in elkaar en ik had het gevoel dat ik mezelf ook even daar in die wereld bevond. 

De ene plottwist volgde de andere op. Sommige dreven me volledig tot waanzin, waarbij andere mijn hart braken. Ik vond het verhaal onwijs goed en het einde heeft me echt ontroerd en alle wonden geheeld. 

Hoewel mijn hart werd gebroken op een bepaald stuk in het verhaal, vind ik wel dat het nog mooi is afgesloten waardoor de grote wonde wel geheeld is. Het heeft de vijf sterretjes zeker en vast verdiend! 

Dankjewel Emmelie voor dit prachtige verhaal <3


Over het boek: 

  • Auteur: Emmelie Arents
  • Genre: Fantasy 
  • Thema's: Politieke strijd, rechtvaardigheid, uitlevering, vertrouwen,.... 
  • Uitgeverij: Hamley Books 
  • Publicatie datum: 3/05/2022
  • Omvang: 320 bladzijden 
  • ISBN-Code: 9789464510072
  • Prijs: €20.99
  • Waardering: * * * * * 


Standaardboekhandel


Dankjewel Uitgeverij Hamley Books dat ik mocht deelnemen aan deze geweldige blogtour <3