Anna K. - Jenny Lee recensie

25-04-2020

Anna K. Is zeventien jaar en staat aan de top van de Manhattan- en Greenwich -society. Alexander W. is haar perfecte (maar misschien ietwat saaie) vriendje, en Anna's strenge Koreaans- Amerikaanse vader is altijd trots op haar geweest. Kortom: Anna schijnt het prima voor elkaar te hebben.

Terwijl haar extravagante vrienden het onderling met elkaar uitvechten, lijkt Anna boven al het drama uit te torenen. Tot ze 'graaf' Alexia Vronsky ontmoet: een beruchte playboy, die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en slechts om zijn eigen plezier lijkt te geven. Op papier zijn ze elkaars tegenpolen, maar desondanks voelen ze zich vanaf hun eerste ontmoeting ontzettend tot elkaar aangetrokken.

Anna moet al snel beslissen tot in hoeverre ze haar comfortabele leventje op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen, waardoor Anna zich noodgedwongen begint af te vragen of ze zichzelf wel écht kent....

Anna K. is een duizelingwekkende, verrukkelijke en intense hervertelling van Tolstojs tijdloze roman Anna Karenina. 

Wat een fabuleuze cover! De kleuren passen zo goed bij elkaar! Ik kan niet stoppen met ernaar te staren! Ik vind hem zo prachtig! Wat een geweldig verhaal was dit ook! Zo geweldig en vol drama! Het neemt je mee naar een totaal andere wereld. Ik was helemaal weggezonken in het boek en ik had geen besef meer van tijd. De pagina's vlogen in een sneltempo voorbij en voor ik het goed en wel doorhad was het boek al uit.

Het boek verteld verschillende verhalen van verschillende jongeren binnen dezelfde vriendenkring. We volgen steeds dezelfde jongeren. De hoofdstukken verschillen telkens van personage. Zo blijft de lezer steeds geboeid en wordt je voor de volle 100% in het verhaal meegesleurd. De jongeren maken heel veel dingen mee en je ziet dit ook steeds vanuit verschillende standpunten wat het verhaal eens zo boeiend maakt. Zo leren we de personages steeds beter kennen. we krijgen zo ook een betere kijk op wie ze zijn en op wat hun motieven zijn. We kunnen binnen in hun hoofd kijken en krijgen een klare kijk op hun gedachtegang. De personages zijn heel verschillend van elkaar, wat hen interessant maakt en wat er ook voor zorgt dat er voor iedereen wel een personage inzit waar hij/ zij zich aan kan weerspiegelen.

Ik vind het geweldig hoe er van het oude 'Anna Karenina' een hedendaagse versie van gemaakt is die zich afspeelt in de 21e eeuw. Zo zien we dat klassieke verhalen tijdloos zijn. Ik vind het een geweldige hervertelling en ik heb er enorm van genoten. We worden getrakteerd op een grote portie aan drama en romantiek. Een verhaal dat je niet meer loslaat en waar je nog lang aan blijft denken. 

Zeker een aanrader!! Een must read voor alle jongeren en jongvolwassenen. 

  • Auteur Jenny Lee
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Vriendschap, rijkelui, vertrouwen, liefde, tragedie
  • Uitgeverij: Moon Young adult
  • Publicatie datum: April 2020
  • Omvang: 493 pagina's
  • Waardering: * * * *

Dankjewel Uitgeverij Moon voor dit geweldige en prachtige recensie exemplaar! <3