Begin Again - Mona Kasten Recensie

10-02-2020

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. He enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel. 

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vind Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk naar elkaar toe- en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan de Kadens-regels kan houden. 

"Not broken just bend"

Wat een heerlijke roman! Dit is de beste roman die ik tot nu toe heb gelezen. Je wordt onmiddellijk in het verhaal gesleurd en het laat je niet meer los. 

Ik heb gelachen, geweend, geroepen, maar ook vooral genoten van dit boek. Het heeft een aangename en vlotte schrijfstijl dat ervoor zorgt dat de pagina's voorbij vliegen. Ik had het in een ranzendsnel tempo uit. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een roman heb gelezen, maar wat een prachtig pareltje was dit. Ik vond het  echt geweldig. En het smaakt direct naar meer! 

Het boek is spannend en emotioneel. Het is een rollercoaster van gevoelens die aan bod komen. Ze worden goed afgewisseld en de balans is optimaal. Ook de personages waren zeer interessant. We kwamen niet direct alles te weten waardoor de nieuwsgierigheid steeds meer toenam naar hun verleden waar ze niet over wilden praten.

Ik ben helemaal in de huid kunnen kruipen van de personages. Ik voelde mee met Allie en begreep ook haar frustraties naar haar kamergenoot toe. Hij kon zich echt als een eikel gedragen. Maar langs de andere kant kan Kaden ook wel best heel lief zijn. We komen steeds meer te weten van Kaden en hij laat zien dat hij ook wel lief kan hebben.  En hoewel het een eikel is, ben ikzelf ook wel een beetje als een blok voor hem gevallen.  

Ik heb heel erg genoten van dit boek en hoop dat de andere boeken van de schrijfster ook snel vertaald worden. Het heeft mijn 5 sterren waardering zeker en vast verdient. 


  • Auteur: Mona Kasten
  • Genre: Roman
  • Thema's: Liefde, vriendschap, verraad, vertrouwen, familie
  • Uitgeverij: Boekerij / Lannoo
  • Gepubliceerd op: 4 februari 2020
  • Omvang: 410 pagina's 
  • Waardering: *****