Bloed - Holly Black Recensie

15-02-2022

Het tweede deel uit de betoverende Faerie-trilogie van de auteur van de Elfhame-serie

De zeventienjarige Valerie is haar leven zat en besluit van huis weg te lopen naar New York. Daar kan ze ontsnappen aan haar verleden en het leven dat haar heeft verraden. Vol hoop op een betere toekomst en met een nieuwe identiteit voegt ze zich bij een groep krakers die zich in het ondergrondse metrostelsel hebben verscholen.

Maar Vals nieuwe vrienden hebben iets magisch. Wanneer een van hen haar weet over te halen om de schuilplaats van een mysterieus schepsel op te sporen, komt ze achter hun ware gezicht. Val zal verscheurd -worden tussen haar gloednieuwe affectie voor het eervolle wezen waarop ze moest jagen en haar angst voor de monsters waar haar vrienden langzaam in veranderen.

Als trouwe Holly Black fan kon dit pareltje natuurlijk iet ontbreken in mijn Faerie collectie. Ik keek er enorm naar uit om erin te vliegen. Ik was al volledig weg van boek 1 in deze serie en kon dan ook niet wachten om in boek 2 te vliegen.

Ik was een beetje teleurgesteld in dit tweede deel om eerlijk te zijn. Boek 1 had een hele hoge indruk achtergelaten, dus ik had verwacht dat boek 2 hier zeker aan ging voldoen. Dit was echter jammer genoeg niet het geval voor mij. Het verhaal kwam langzaam op gang, en ik zag de verbinding ook niet tussen de 2 boeken. Dit werd pas op het einde duidelijk, wat geen ramp is, maar voor een serie te zijn vond ik wel dat de link duidelijker mocht zijn.

Wat me ook enorm stoorde was dat doorheen het hele boek het gebruik van drugs werd opgehemeld. Ik vind het op zich geen ramp als er in een boek vermeld word dat er een joint wordt opgestoken en dergelijke, ook al ben ik hier resoluut tegen (mijn mening). Maar het ophemelen van druggebruik door het in te spuiten vind ik erover en mateloos irritant. Zeker als dit meermaals tot zelfs een heel boek lang erin voorkomt. Holly Black schrijft vooral boeken voor jongeren, en om dit dan zo op te hemelen vind ik zelfs verbazend.

Het verhaal vond ik eerder chaotisch en niet duidelijk wat nu eigenlijk de verhaal lijn was. Pas op het einde van het verhaal kwam er echt een verhaallijn in te zitten. Daardoor leek het eerste deel eerder een opvulsel om een boek te kunnen vormen.

De personages hebben wel meer diepgang waardoor je wel een band kan vormen met hen als lezer zijnde. Het einde van het verhaal vond ik best wel spannend, waardoor ik het toch nog 3 sterren heb gegeven.


Lang verhaal kort: Ik vond het verhaal niet zo aangenaam om te lezen. Ik was best teleurgesteld in dit boek van Holly Black, ik ben beter van de schrijfster gewoon.


Boek Specificaties:

  • Auteur: Holly Black
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Faeries, faeriedrug, zwerver bestaan, gebroken vertrouwen, ...
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum:
  • Omvang: 252 bladzijden.
  • ISBN Code: 9789022594445
  • Serie: Faerie-trilogie - 2
  • Prijs: € 20,00
  • Waardering: * * *