Boyfriend Material - Alexis Hall Recensie

14-04-2021

Luc, de hoofdpersoon in 'Boyfriend Material' van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Ik kon dit pareltje niet aan mij laten voorbijgaan toen ik deze zag passeren. Want geef nu toe, de cover ziet er ook echt wel prachtig uit. Ook het verhaal sprak me onmiddellijk aan. Ik vond het dan ook onwijs leuk dat ik aan deze blogtour mocht deelnemen.

We worden direct in het verhaal gesleurd vanaf het begin en het verhaal laat ons niet meer los.

Het personage van Luc sprak me aan, omdat hij zo heel down to earth overkwam en toch wel gereserveerd. Hij heeft het niet gemakkelijk om mensen te vertrouwen en dit doet hem vaak in zijn schulp kruipen. Dit maakt hem langst de andere kant dan wel heel erg schattig. Ik vond het ook prachtig om te lezen dat Lucien zijn vader een tweede kans kon geven. Dit was zonder twijfel een heel moeilijke beslissing voor hem. Maar hij liet zich van zijn sterke kant zien, door zijn gevoelens opzij te zetten en zijn afwezige vader een tweede kans te bieden. Dit vind ik bijzonder moedig en sterk van hem.

Het verhaal zelf is heel goed en leuk geschreven. Het zorgt ervoor dat je geïnteresseerd blijft in het boek en het houdt het ook boeiend. Het boek is overladen met drama en liefde, en dit gaf het boek zo veel meer karakter.

Lucien's en Oliver's relatie was zo schattig en inspirerend. Ook was ik aangenaam verrast dat het boek niet over een 16-jarige puppy verliefdheid ging. Het boek is gebaseerd op de love story van 2 volwassen mannen en dat vond ik toch ook echt wel een meerwaarde aan dit boek. Het kwam veel volwassener over.

Boek Specificaties:

  • Auteur: Alexis Hall
  • Genre: Young Adult, Rom-kom
  • Thema's: Romantiek, LGBTQ+, vriendschap, .....
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning
  • Publicatie datum: 13 april 2021
  • Omvang: 448 bladzijden
  • ISBN-Code: 9789020541458
  • Prijs: €17,99
  • Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Zomer en Keuning voor de kans om mee te doen aan de blogtour <3