Bravelands: De opstand - Erin Hunter Recensie

31-01-2020

Een nieuwe epische serie van de schrijvers van Warriorcats. 

EEN LEEUW die door zijn troep verstoten is...

EEN OLIFANT die de botten van de doden leest...

EEN BAVIAAN die tegen zijn lot in opstand komt.... 

Het kwaad is opgestaan: de dieren van de savanne worden geleid door een moordenaar. Terwijl olifant Sky haar kudde aanvoert en op zoek gaat naar de rechtmatige leider van Bravelands, ziet baviaan Doorn zich gedwongen zijn oude troep te verlaten. De leeuw Fier was ooit hun vriend, maar een tiran brengt hem op een dwaalspoor. 

Het broze evenwicht van Bravelands kan elk moment versplinteren- tenzij roofdieren, prooien en aaseters de poten ineenslaan....


Wat was dit alweer een rollercoaster in de savanne van Bravelands!

Wie is er nu de oppermoeder? Wie brengt de orde en rust terug? Lukt het de dieren om de Grote Geest terug gunstig te stellen? 

Het derde deel van de Bravelands serie is heel spannend. We leven terug mee met Doorn, Fier en Sky. Alle drie zijn ze ervan overtuigd om het beste te doen voor Bravelands, maar gaat het hen ook lukken? 

Het is een echte page-turner! Ik kon hem gewoon niet meer wegleggen. Ik had zoveel vragen op het einde van boek 2, en ik heb tot het einde van boek 3 moeten wachten op antwoorden. Maar dat was helemaal niet erg. Hij leest zodanig vlot dat je hem in een mum van tijd uit hebt. De spanning stijgt naarmate het boek vordert, tot je op het puntje van je stoel zit. 

Weeral een fantastisch boek in de Bravelands serie, en een zekere aanrader voor alle dierenliefhebbers en Young Adult fans. 

  • Auteur: Erin Hunter
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Macht, vriendschap, vertrouwen, heerschappij
  • Uitgeverij: Baeckens books, Fantoom (nl) 
  • Publicatie datum: 2019 
  • Aantal pagina's: 320
  • Waardering: ****