Bravelands: De outsider - Erin Hunt recensie

14-01-2020

EEN LEEUW: die door zijn troep verstoten is....

EEN OLIFANT: Die de botten van de doden leest......

EEN BAVIAAN:  Die tegen zijn lot in opstand komt..... 

Al generaties lang leven de wilde dieren op de Afrikaanse savanne volgens één regel: Alleen doden om te overleven. 

Maar verraad steekt de kop op en sommige dieren zijn bereid héél ver te gaan in hun zoektocht naar macht. Drie onverwachte helden zullen de wet van de wildernis moeten beschermen.

Ik was dit exemplaar al een aantal jaar geleden tegengekomen. Maar had hem tot nu toe nog nooit gelezen. Toen ik hem over het laatst tegenkwam op een outlet, kon ik er niet aan weerstaan en heb snel boek 1 en 2 in mijn winkelmandje gelegd. 

En laat ons eerlijk zijn, de covers zijn echt een streling voor het oog! Ik koop bijna altijd boeken op basis van hun cover, en ook bij Bravelands was dit het geval. Al een geluk dat ik de cover heb laten spreken, want dit was een geweldig avontuur waar ik van genoten heb! 

Ik was op voorhand een beetje bang voor het verhaal. Ik vreesde ervoor dat het te kinderlijk zou zijn of dat het verhaal me niet zou aanspreken vermits het verteld wordt door dieren in plaats van mensen. Maar dit was helemaal niet waar. Ik heb het boek in een mum van tijd uitgelezen en ik vond het echt geweldig. Het is interessant en er zit soms ook een bron van waarheden in. Het verhaal was heel leuk en het nam me mee naar een compleet andere wereld. 

Het is heel fijn geschreven met oog voor detail. Het laat ook een kern van waarheden zien zoals dieren die andere dieren moeten doden om te overleven. Het is geen happy fairytale waarin alle dieren liefdevol met elkaar samenleven. En dat weerspiegelt de realiteit ook. Dit vind ik een meerwaarde zodat als kinderen het boek zouden lezen, ze kunnen inzien dat niet alles rozengeur en maneschijn is. 

Een echte page-turner en een absolute aanrader voor alle dierenliefhebbers. 

  • Auteur: Erin Hunter 
  • Soort: Young Adult
  • Thema's: Dierenrijk, macht, overleven
  • Uitgeverij: Baeckens 
  • Publicatie datum: 2018
  • Aantal pagina's:  341
  • Waardering: ****