Bravelands: De regelbreker - Erin Hunter recensie

16-01-2020

EEN LEEUW die door zijn troep verstoten is.... 

EEN OLIFANT die de botten van de doden leest... 

EEN BAVIAAN die tegen zijn lot in opstand komt...

Als oppermoeder wordt vermoord, slaat in heel Bravelands de chaos toe. Ondanks hun verdriet zijn de stuurloze wilde dieren dan ook zielsgelukkig als er een nieuwe opperouder opstaat. Maar is die wel te vertrouwen? 

De baviaan Doorn, de olifant Sky en de leeuw Fier doen er alles aan om de waarheid te achterhalen maar helaas worden de drie helden aan alle kanten door de regelbrekers tegengewerkt. 

Na boek 1 uitgelezen te hebben, ben ik direct in boek 2 gevlogen. En ook dit was weer een rollercoaster die vliegensvlug voorbij was. 

Erin Hunter overtreft zichzelf weer eens met een pracht exemplaar als dit. Als ik dacht dat boek 1 al goed was weet ik niet hoe 'meer goed' ik boek 2 moet bestempelen. Ik had het boek vliegensvlug uit. En net als ik dacht dat ik vragen op mijn antwoorden ging krijgen, komen er alleen nog meer vragen bij. Ik kan al niet wachten om in boek 3 te vliegen. 

De schrijfstijl is net zoals in het eerste boek heel aangenaam en nauwkeurig. Ik hou van de kleine details die ze in haar teksten verwerkt, waardoor je kan merken dat het een schrijfster van hele hoge klassen is. Ze houdt met alles rekening en let op details. Het boek vloog voorbij en ik had hem heel snel uit. 

Kortom weeral een geweldige aanrader! Nu nog wachten tot boek 3 aankomt. Ik hoop dat ik dat geduld nog heb. Ik heb nood aan antwoorden, want het einde is te spannend. 


  • Auteur: Erin Hunter 
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Dieren, dierenrijk, macht, heerschappij,...
  • Uitgeverij: Baeckens
  • Publicatie datum: September 2018
  • Omvang: 399 pagina's 
  • Waardering: ****