Breekbaar Als Glas - Gena Showalter Recensie

19-08-2021

Welkom in The Forest of Good and Evil, waar sprookjes niet alleen echt zijn, maar ook de toekomst voorspellen...

Prinses Ashleigh Charmaine, beter bekend als de Glasprinses, is geboren met een zwak hart waardoor ze kwetsbaar is, zo breekbaar als glas. In tegenstelling tot haar twee zussen heeft ze ook geen magische krachten, en ze leeft met het idee dat elke dag haar laatste kan zijn. Tot een orakel aankondigt dat het Ashleighs lot is om Assepoester te zijn, met een knappe prins te trouwen en het koninkrijk van Sevon te redden van hun wrede overheersers.


Ashleigh heeft zo haar twijfels over de profetie. Iedereen kijkt op haar neer, tot en met de dieren aan toe! En de prins die ze geacht wordt te betoveren, minacht haar nog het meest. Zal Ashleigh ooit koningin worden zoals haar is voorspeld? Of verliest ze alles wat haar lief is? 

Als tiener was ik helemaal weg van Gena Showalter's serie 'Alice in zombieland'. Ze had me meteen veroverd vanaf het eerste boek. Ik heb toen die hele serie in 1 ruk uitgelezen. Nu zoveel jaar later wou ik nog eens een boek van haar lezen, en ik kon dan ook 'Breekbaar als glas' niet aan me voorbij laten gaan. Ook de cover is een waar pareltje. 

Het is een fairytale retelling, maar toch ook weer niet. Gena Showalter geeft haar eigen twist aan sprookjes verhalen, waardoor er een hele nieuwe wereld ontstaat. Deze is geheel uniek, met toch bekende factoren die je triggeren en je aandacht eisen. Dit is de ultieme mix om een prachtig verhaal neer te schrijven. 

Ik vond dit boek meer dan geweldig om te lezen. De passie van Prinses Ashleigh is zo wonderbaarlijk en aanstekelijk. Ze heeft een sterke levenslust en een karakter dat niet te stoppen is. Licht eigenwijs maar op een manier dat haar alleen ten goede uitkomt. Ik vond haar personage heel aangenaam om te lezen. Ik voelde direct een band met haar personage en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik meteen in het boek getrokken werd. 

Ik verafschuwde het personage van Asleighs vader. Hij is meer dan wreed voor zijn dochter en behandelt haar enkel als een stuk vuil. Zijn personage wordt wel fantastisch weergegeven waardoor we ook die aversie krijgen tegenover zijn personage. Dit vind ik enorm goed beschreven waardoor het verhaal nog aangrijpender wordt. 


Lang verhaal kort: Ik vond het een heel goed verhaal en ik heb mezelf hierin verloren op een goede manier. Een echte aanrader voor fairytale retelling fans !!! 

Boek specificaties: 

  • Auteur: Gena Showalter 
  • Genre : Fantasy, Young adult
  • Thema's : Sprookjes 
  • Uitgeverij: Harper Collins 
  • Publicatie datum: 16/06/2021
  • Omvang: 479 bladzijden
  • ISBN- Code: 9789402708448
  • Prijs: €19,99
  • Waardering: * * * *

Dankjewel uitgeverij Haper Collins voor dit geweldige recensie-exemplaar <3