Brieven Van Leandra - Christel Desmaretz Recensie

27-05-2021

Amélie trekt zich graag terug op zolder, en creëert een wereld tussen de boeken die daar een rustplaats vinden. Ze stuit op een boek, geschreven door Leandra Vandeven, dat nog aan haar moeder toebehoorde en waar ze haar hart in verliest. Op onverklaarbare wijze vertoont het boek op een dag een witte vlek. Om dit fenomeen te onderzoeken trekt Amélie naar antiquariaat 't Boeksken, waar ze kennis maakt met de eigenaar Aaron. Met zijn hulp vindt ze meer werken van de raadselachtige auteur Leandra Vandeven, waarvan ieder spoor op een bepaald moment ophoudt. Ze is geïntrigeerd door de geheimzinnige schrijfster en duikt in haar verleden. Tijdens die zoektocht ontdekt ze dat er een band bestaat tussen gravin Noémy de Borrelin en Leandra Vandeven, dat de personages berusten op mensen van vlees en bloed. Ze doet er alles aan om de zwijgzaamheid van de gravin te doorbreken, en ontdekt het bestaan van het zigeunermeisje Pepa. Na een hele zoektocht die haar doorheen Spanje leidt tot in het hart van de zigeunergemeenschap ontmoet Amélie de mooie Pepa, en ontdekt het vreselijke geheim van Leandra en Noémy. 

Het verhaal leek me heel mysterieus en het heeft een heel prachtige cover. Dit trok me meteen over de streep om het verhaal te lezen.  

Het verhaal begon heel mysterieus, wat me direct middenin het verhaal sleurde. Het personage van Amélie was heel aangenaam om te lezen en ik had direct het gevoel dat ik haar al jaren kende. Ze heeft een mooie en zachtaardige persoonlijkheid, wat het gemakkelijk maakt voor de lezer om zich te binden aan het personage. we worden onmiddellijk in haar leven getrokken en zien alles gebeuren vanuit haar standpunt. Dat maakt dat we dichter op het verhaal zitten, waardoor het ook heel fascinerend is. 

Het verhaal stagneerde wat in het midden. De sensatie en de spanning viel wat weg, en ik ondervond dat ik mezelf aandachtig moest houden om verder te lezen. De spanning in het verhaal komt naar mijn mening niet verder terug aan bod en dat vond ik wat jammer, omdat ik dit in het begin van het boek wel had. 

Het verhaal is heel mooi en gedetailleerd beschreven. Ik kon me de plaatsen en de scènes in het verhaal duidelijk voorstellen waardoor het vanaf het begin heel makkelijk was om in het verhaal te komen. Ook de personages hebben een duidelijke persoonlijkheid wat een mooie leidraad vormt doorheen het verhaal. 


Even een korte samenvatting: Ik vond het een aangenaam verhaal om te lezen. Het was een mooie belevenis, maar ik was er niet door omver geblazen. Ik vond de schrijfstijl van de auteur wel heel fijn, en hoop in de toekomst nog meer boeken van haar te kunnen lezen. 


Boek Specificaties: 

- Auteur: Christel Desmaretz Recensie

- Genre : Roman, fantasy

- Thema's : Zoektocht naar het verleden, auteurs, boeken 

- Uitgeverij: Uitgeverij Storyland

- Publicatie datum: 26/02/2021

- Omvang: 268 pagina's

- ISBN- Code: 9781913980030

- Prijs: € 19,98

- Waardering: * * * *