Bron: Hart -Nico De Braeckeleer Recensie

08-12-2021

De 17-jarige Zoë wordt in een labo onderworpen aan tests. Haar vriend Justin redt haar, vast van plan om samen in het geheim een nieuw leven op te bouwen, ver weg van de wetenschappers.
Maar Zoë kan haar oude leven niet zomaar loslaten, en krijgt het niet over haar hart om haar lotgenoten in de steek te laten. In een totaal veranderde maatschappij vecht Zoë voor gelijke rechten voor iedereen. Een strijd die uitmondt in een bloedbad...

Ik keek er enorm naar uit om dit boek te lezen. De cover van het boek sprak me aan, ook al had ik totaal geen idee waarover het boek zou gaan. Ik had de korte samenvatting van het boek niet gelezen, en ben er meteen ingedoken. Ik was meteen verdronken in het verhaal. Het verhaal zit goed in elkaar en weet de spanning erin te houden tot de laatste letter.

De hoofdpersonages zijn zeer aangenaam om te lezen en er werd meteen een band opgebouwd tussen personage en lezer. Je hoeft boek 1 niet gelezen te hebben om te kunnen volgen met dit deel in de serie. Ik wist in het begin van het boek niet dat dit het tweede deel in de serie was. Toch heb ik het verhaal zonder probleem kunnen volgen. Alles wordt supergoed uitgelegd en beschreven waardoor je niet het gevoel hebt dat je een deel van het verhaal mist. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik wel benieuwd ben naar boek 1 in de serie, dus deze staat nog zeker op mijn TBR-lijst.

Nico De Braeckeleer weet zijn personages goed neer te zetten alsook om ze een duidelijke gedachtegang te geven. Zoë is misschien geen gewoon meisje, maar ze denkt wel zoals een gewoon meisje. Haar gedachten en gevoelens komen uitgebreid aan bod, waardoor we zeer goed kunnen meeleven met haar personage ook al is ze geen echt 'mens'.

Het boek zet je zeker aan tot nadenken over de wereld en de maatschappij waarin we nu leven. Onze wereld is dezer dagen bijzonder technologisch ingesteld en de technologie is ook niet meer weg te denken uit ons leven. Het integreren van robots in de cultuur zet je zeker aan tot nadenken: 'Wat als..?' Technologie kan zo zijn voordelen hebben, alsook ernstige nadelen, zoals beschreven in het boek.


Lang verhaal kort. Ik heb onwijs hard genoten van dit boek en ik kijk er naar uit om deel 1 en het volgende deel in de serie te lezen. Mijn interesse is gewekt en ik vond het boek echt geweldig!


Boek specificaties:

  • Auteur: Nico De Braeckeleer
  • Genre: Jeugdboek / Young Adult
  • Thema's: Technologie, robots, apocalypse,...
  • Uitgeverij: Baeckens Books
  • Publicatie datum: 29/10/2021
  • Omvang: 285 bladzijden
  • ISBN-Code: 9789464290042
  • Prijs: €17,99
  • Waardering: * * * *

Dankjewel Baeckens Books dat ik mocht deelnemen aan deze geweldige blogtour! <3