Camelot - Giles Kristian Recensie

30-09-2021

Een fantastische hertelling van de legende van koning Arthur: avontuur, actie, romantiek, dit verhaal heeft het allemaal

Groot-Brittannië wordt getergd door duisternis: moordpartijen, hongersnood en anarchie verscheuren het land. Haar legers zijn verwoest, alle helden dood of vermist. Zowel Arthur als Lancelot sneuvelde in de laatste grote veldslag en Merlijn is sindsdien niet meer gezien. Wat de Engelse adel betreft is de tijd van samenwerking voorbij: ze bekommeren zich voortaan enkel nog om hun eigen land en zullen zich nooit meer verenigen zoals ze dat voor Arthur deden.

Maar in een geïsoleerd klooster in de moerassen van Avalon woont het nieuwste lid uit de orde: Galahad. Na een bloederig gevecht neemt hij zich voor om zijn geloften af te leggen en het leven dat hij tot dan toe heeft gekend voorgoed achter zich te laten. De temperamentvolle Iselle en verouderde krijger Gawain nemen hem onder hun hoede. Langzaam maar zeker zal de jongeman zijn lot als de zoon van Lancelot moeten accepteren en de meest gevierde en beruchte krijger worden die Groot-Brittannië ooit heeft gekend.

Ik ben enorme fan van oude verhalen uit de tijd van Robin Hood en Koning Arthur. Ik kon deze kans dan ook niet laten liggen om dit pareltje te kunnen lezen. De cover is weliswaar een ware streling voor het oog.

Ik ben best wel een beetje teleurgesteld in het verhaal. Ik had er persoonlijk meer van verwacht. De eerste pagina begint heel spannend, om daarna volledig stil te vallen en geen spanning meer te creëren. Er komt in het verdere verhaal nog een beetje spanning aan bod, maar niet genoeg om mijn aandacht bij het verhaal te houden. De schrijfstijl is redelijk nuchter geschreven, waardoor inleving in de personages niet echt mogelijk is. Dit maakt het  verhaal eerder langdradig waardoor de motivatie om te lezen ook sterk verdwijnt. Dit was althans bij mij het geval. 

Ik had gehoopt op een waar sensatie verhaal rond het concept van Camelot, maar dit was niet echt het geval. Ik zeg niet dat het boek slecht geschreven is! Het boek was wel goed geschreven en heel mooi gedetailleerd! Maar de schrijfstijl lag mij jammer genoeg niet echt, waardoor ik niet in het verhaal geraakte. 


Boek specificaties: 

- Auteur: Giles Kristian

- Genre: Roman

- Thema's: Koning Arthur, Camelot, Guinevere, ... 

Uitgeverij: Boekerij

Publicatie datum: 25/05/2021

- Omvang: 479 pagina's

- ISBN-Code: 9789022592557

- Prijs: €22,99

- Waardering: * *