Cinder & Ella 2: Lang en Gelukkig? - Kelly Oram Recensie

02-09-2021

Eindelijk hebben Cinder en Ella elkaar gevonden! Ella met haar brandwonden en Cinder, de hotste auteur van Hollywood. Maar is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen?


Lang en gelukkig? van Kelly Oram is het vervolg op Cinder & Ella, dat in Nederland en Vlaanderen lovend werd ontvangen. Een heerlijk en meeslepend verhaal voor iedereen van 13 jaar en ouder.


Eindelijk hebben Cinder - echte naam Brian - en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling - met brandwonden en al - in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat 'lang en gelukkig' alleen in sprookjes?

Ik was zo overdonderd van boek 1. Ik kan nog steeds de woorden niet vinden om het eerste verhaal te beschrijven. Ik kon dan ook niet wachten om aan boek twee te beginnen. Ik was zo ontzettend blij toen ik zag dat deel 2 ook vertaald ging worden. 

Lang en gelukkig was een zeer fijn boek om te lezen. Bomvol gevuld met drama en liefde. Het verhaal zat goed in elkaar en was een vlot vervolg op het eerste deel. De hoofdpersonages zijn duidelijk te herkennen en hebben nog steeds hun eigen karakter trekken. Deze komen ook terug in boek 2 en dat vind ik toch telkens fijn als een auteur zich houdt aan de originele personages. 

Ik vond het tweede boek een  mooie aanvulling en afsluiter voor het eerste boek. Ik vond het een heel fijn verhaal en ik heb er enorm van genoten. Ik heb lekker kunnen wegdromen bij dit boek. Het boek leest ook supervlot en heel ontspannend. 

Ik heb ervan genoten, maar het eerste deel blijft toch mijn favoriet. 'Lang en gelukkig' heeft mij niet kunnen omver blazen zoals het eerste deel dat wel heeft gedaan. Ik had hier echter wel heel hard op gehoopt. 

Lang verhaal kort: Ik heb enorm van het verhaal genoten en ik vind het zeker een aanrader. Het is een mooie aanvulling aan het eerste boek en zeker onmisbaar in je boekenkast. 


Boek Specificaties: 

- Auteur: Kelly Oram

Genre: Young Adult 

Themes: Hollywood, trauma, eerste liefde, pers, ... 

Uitgeverij: Zomer en keuning

Publicatiedatum: juli 2021

Omvang: 416 pagina's

ISBN-Code: 9789026156144

- Prijs: €17,99

Waardering: * * * *