Cinder & Ella - Kelly Oram recensie

02-07-2020

Na een zwaar auto-ongeluk en maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Ze moet intrekken bij haar vader en zijn nieuwe gezin, want Ella's moeder kwam bij de crash om het leven. Daar wacht haar een koude ontvangst: haar stiefzussen zitten duidelijk niet op haar te wachten. Ella wil maar één ding: haar oude leven weer terug. Daarom besluit ze weer contact op te nemen met haar blogvriend Cinder. Ze heeft hem nog nooit ontmoet, maar stiekem is ze al een eeuwigheid verliefd op hem. Wat Ella niet weet is dat Cinder haar ook heeft gemist, én de hotste acteur van Hollywood is. 

De cover van het boek had mijn aandacht meteen getrokken. Toen ik de titel 'Cinder en Ella' zag, had ik al een vermoede dat het een retelling zou zijn van het sprookje van Assepoester (Cinderella). Ik keek er enorm naar uit om in dit boek te beginnen en ik heb er geen enkele seconde spijt van gehad.

Het boek komt direct goed op gang, en ik merkte dat ik daardoor ook meteen in het verhaal gezogen werd. Het bouwde zich direct goed op, en de wereld in het verhaal werd goed geschetst. We kregen een duidelijk beeld van de wereld rondom Ella, en wie Ella zelf was. Het verhaal begon vanuit het standpunt van Ella. Hierbij leerden we haar meteen kennen, en zagen we ook hoe zij de mensen en de wereld rondom haar zag. Dit schepte naar mijn gevoel al meteen een sterke band met het personage. Ella is een prachtig personage dat gedetailleerd is uitgewerkt, en die allesbehalve perfect is. Hierdoor voelde haar personage 'echt' aan, waardoor we ook meteen sympathie voor haar krijgen. Na verloop van tijd zien we ook de wereld door Cinder's ogen. We leren hem in het begin van het boek al kennen, doordat Ella hem introduceerde als haar internetvriend. Het personage van Cinder krijgt hierdoor ook meer diepgang in het verhaal, waardoor we met hem ook een band gaan opbouwen. De dynamiek tussen de 2 vrienden voelt heel goed aan en ze vullen elkaar ook heel goed aan. We krijgen meteen het gevoel van 'meant to be'.

Ik vond Ella's personage heel bijzonder. Ik bewonder haar enorm voor haar vechtlust en haar sterke karakter. Ze krijgt heel wat te verwerken na het auto-ongeluk, maar er lijkt ook geen einde aan te komen voor haar. Ze wordt gepest op haar nieuwe school, en vrienden maken lukt ook niet meteen. Ze krijgt heel wat te verduren van haar medeleerlingen, en ze laat het allemaal over zich heen gaan. Ze weet zichzelf staande te houden in deze harde wereld. Ze heeft het er vaak ook moeilijk mee, en ze heeft ook momenten dat ze emotioneel instort. Dit heeft mij persoonlijk heel erg ontroerd.

Het boek wisselt af tussen treurige scènes als tussen hilarische scènes. Het verhaal is redelijk cliché en voorspelbaar, maar wel in de positieve zin. Ik heb hier enorm van genoten en mijn hart heeft sprongetjes gemaakt, om dan gebroken te worden om dan weer opnieuw te kunnen smelten. Een echte must-read!!! Ik zou hem zo opnieuw willen lezen. Mijn geeky-hartje is helemaal verkocht aan dit geweldige boek!

- Auteur: Kelly Oram

- Genre: Young adult, feel good roman

- Thema's : Assepoester, liefde, verlies, verwerking, ...

- Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

- Publicatie datum: 23/06/2020

- Omvang: 367 Bladzijden

- Waardering: * * * * *

Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit fantastische recensieexemplaar <3