Coup De Foudre - Eline De Schepper Recensie

25-03-2022

Katie Haver's leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Het heeft een hele leuke setting in Parijs dat je gewoon doet wegdromen. De cover ziet er ook heel fijn en schattig uit wat direct de grondnoot legt voor het verhaal.

De personages zijn heel aangenaam om te lezen en bieden zeker een mooi bijdragen aan het verhaal. Ze scheppen extra sfeer en geven het verhaal een mooie diepgang. je voelt de Parijse setting heel goed doorkomen in het verhaal. Het is alsof je als het ware een kleine city trip naar Parijs aan het maken bent. 

Eline heeft een heel fijne schrijfstijl waardoor je het boek lekker kan doorlezen. Ook het gebruik van Franse woorden was voor mij een extra fijne touch aan het verhaal waardoor je er heerlijk kan bij wegdromen. 

Ik vond het een super fijn verhaal om te lezen en ik heb er enorm van genoten! Ik hoop dat er nog boeken zoals deze volgen van Eline! Ik raad hem zeker aan!


Over het boek:

  • Auteur: Eline De Schepper 
  • Genre: Roman/ Feelgood
  • Thema's: Parijs, liefde, eigen leven opbouwen, ....
  • Uitgeverij: Hamley Books 
  • Publicatie datum: 25/02/2022
  • Omvang: 354 pagina's
  • ISBN - Code: 9789464510041
  • Prijs: €22,00
  • Waardering: * * * * 

Dankjewel uitgeverij Hamley Books voor de blogtour <3