Cumulus -Neal Shusterman recensie

05-10-2023

Ontdek het bloedstollende vervolg op Zeis!

Een jaar is verstreken sinds Rowan van de radar verdween. Is hij het misschien die onder de naam Lucifer de ene na de andere verdorven Zeis elimineert?

Ondertussen daagt Citra met haar unieke dorsmethode de regels van de Orde uit en verzet ze zich fel tegen het gedrag van de nieuwe generatie. Daarmee maakt ze de nodige vijanden, maar wie heeft het op haar leven gemunt?

De Cumulus heeft geen controle over de Zeisen. Hij mag niet ingrijpen en moet machteloos toezien hoe de Orde steeds verder afglijdt... Of lukt het hem toch om zijn eigen wetten te omzeilen?

Ik was echt volledig verkocht aan Zeis. Dit boek was zo heerlijk om te lezen. Ik had dit boek in een mum van tijd verslonden. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar hoe het verder liep. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het eerste boek veel beter vond dan het tweede deel. Dit deel vond ik eerder langdradig en chaotisch overkomen. Zo vond ik het bijvoorbeeld moeilijker om de personages uit elkaar te houden en vond ik dat het verhaal soms van de hak op de tak sprong. 


Ik vond het verhaal zelf zeker niet slecht, maar mijn verwachtingen lagen toch wel hoger na het lezen van het eerste boek. 

Neal Shusterman heeft op zich wel een vlotte schrijfstijl, waardoor je wel door het boek vliegt. Maar het verhaal zelf miste iets. 


Over het boek: 

- Auteur: Neal Shusterman 

- Genre: YA 

- Thema's Dood, eeuwig leven, verraad, goed & kwaad

- Uitgeverij: Pelckmans

- publicatie datum: 9789464291681

- Omvang: 520 pagina's

ISBN-Code: 9789464291681

- Waardering: * * *


Cumulus | Neal Shusterman | Young Adult | 9789464291681 | Standaard Boekhandel