Dance or Die - Chinouk Thijssen Review

16-11-2019

Het weergaloze slot van Truth or Dance, over vriendschap, liefde en de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.


IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE. WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN. SPOILER: NIET LANG.
Het einde van India's dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven? 

Ik had zoveel vragen na deel 1 en 2 van de serie. Ik had nood aan antwoorden.  Heb ik het bij het juiste eind? Wie is Truth or dance? Waarom doet 'Truth or Dance' dit?

Heb ik mijn antwoorden gekregen? JA!  Zat ik juist? NEE, totaal niet! Ik ben dus blijkbaar niet zo een goede speurder als ik dacht. 

Wow wat een rollercoaster was dit alweer. Bedankt Chinouk voor de mooie tijd die we kregen met India en haar vriendinnen! Het was een geweldig slot op de 'Truth or Dance' serie. Ik heb weer op het puntje van mijn stoel gezeten. Zo spannend! Ik heb een boek nog nooit zo snel uitgelezen! Ik zat er heel ver naast trouwens. Ik dacht na het einde van deel 2 te weten wie 'Truth or Dance' was. Maar ik zat dus volledig fout. Schijn kan heel hard bedriegen! 

Na een zomervakantie rust te hebben, gaat de Telegram-app weer rinkelen op de telefoons van de meisjes. De ene bedreiging volgt de andere op. De meisjes ontsnappen soms op het nippertje van de dood. Maar wie is 'Truth or Dance' nu? Dat ga ik niet verklappen. Maar laten we zeggen dat het zeker niet is wie je zou denken. 

Zoals de vorige 2 delen volgen we het verhaal van India. Het behoudt de vertrouwde structuur en gedachtegang van India en dat vind ik geweldig. Het einde voelt niet echt als een einde. Dit bedoel ik in een goede zin. Ik hoop stiekem gewoon nog op een vervolg. Het leven na de laatste scène. Ik kan gewoon nog geen afscheid nemen van de meisjes. Ik wil niet te veel verklappen natuurlijk, maar ik zit nog met een grote vraag: "Wat gebeurt er nu met India?".

Ik hoop op een laatste deel 4 dat met een gesloten einde afsluit. Waardoor ik nog geen afscheid hoef te nemen, en zodat ik niet met grote vragen achterblijf. En natuurlijk zou ik het boek direct in huis halen en uitlezen! 

  • Auteur: Chinouk Thijssen
  • Soort boek: YoungAdult/ NewAdult
  • Uitgeverij: Clavis BVBA
  • Verschenen: September 2019
  • Omvang: 290 Pagina's
  • Waardering: *****