Day Dreamer - Luna Van Roosen recensie

19-02-2020

"Dit is mijn verhaal. Mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus.

Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te schrijven"

Lora's aankomst stond niet in de sterren geschreven. Stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. 

Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. 

Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen. 

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te laten bloeien?  

Day Dreamer is het eerste deel van een tweeluik. Het tweede en laatste deel 'Night thinker' verschijnt in het voorjaar van 2020

"Openbloeien doe je niet in de schaduw"

Wow wow wow. Wat een prachtig verhaal!!! Ik heb hier eindeloos van genoten! Ik wou dat hier geen einde meer aan kwam! 

Je wordt van in het begin meteen in het verhaal gesleurd. We lezen hoe Lora zich wegcijfert in de nieuwe relatie van haar mama. Ze moet opboksen tegen haar nieuwe 'perfecte' stiefzus. Wat niet altijd even gemakkelijk is. 

Het is een modern sprookje dat elementen van verschillende Disney sprookjes bevat. Het doet vooral denken aan het verhaal van Belle en het Beest maar met een nieuwe verfrissende 'touch'. Ik was volledig geabsorbeerd in het verhaal en was best triest op het einde van het verhaal, omdat ik niet wou dat het verhaal al ophield. Ik kan niet wachten tot 'Night Thinker' uitkomt. 

Het is heel aangenaam geschreven en het sleurt je direct mee in het verhaal. De personages zijn goed beschreven waardoor je je een goed beeld kan vormen. Het verhaal is geheimzinnig en de spanning bouwt zich langzaam aan op. We komen steeds meer en meer te weten, maar nog net niet genoeg om antwoorden te kunnen formuleren op onze vragen. Het is een echte page-turner die je niet meer kan wegleggen. 

De mooie jongens die aan bod komen hebben iets mysterieus om zich heen hangen en dat maakt hen des te interessanter. Mijn voorkeur gaat toch vooral uit naar Bobby. Omdat hij net dat tikkeltje meer mysterieuzer is en ik heb zo mijn eigen theorieën bij hem. Ik ben benieuwd of mijn theorieën ook kloppen, nog even in spanning wachten tot Night Thinker uit is. Soms heb ik me wel wat geërgerd aan het personage Amaryllis. Ze is vol vol van zichzelf en denkt dat de hele wereld om haar draait, terwijl ze niet ziet dat ze anderen ook kwetst met haar daden. De ergernissen nemen wel af als we meer te weten komen over het verleden van Amaryllis. 

Ook was ik aangenaam verrast van de prachtige tekeningen in het boek! Ik vond het echter wel jammer dat deze niet van in het begin in het boek verschenen, maar eerder pas vanaf de helft. De tekeningen geven je een hint van wat er zich gaat afspelen in het volgende hoofdstuk. Ik vond ze een absolute meerwaarde van het boek en hoop dat deze ook in het volgende boek aan bod komen. 

  • Auteur: Luna Van Roosen 
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Sprookjes, vriendschap, liefde, magie, ...
  • Uitgeverij: Hamley Books 
  • Publicatie datum: 15 September 2019
  • Omvang: 275 Pagina's
  • Waardering: * * * * *