De Academie - Astrid Boonstoppel Recensie

22-12-2020

'Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.'

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent...

Na het boek ' Dit is hoe het ging' gelezen te hebben, is Astrid Boonstoppel een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters geworden. Ik kon dan ook niet wachten om in het nieuwe pareltje van haar te beginnen. Zelfs de cover is een ware streling voor het oog.

Astrid stelt zeker niet teleur met haar nieuwe boek. Ook dit exemplaar bevat voldoende spanning en mysterie om je vast te houden van begin tot aan het einde van het boek. Ik weet nog altijd niet hoe Astrid erin slaagt om een verhaal zo mysterieus op te bouwen, maar ze slaagt er elke keer in om mij op het randje van mijn stoel te laten zitten.

Ook de personages zitten goed in elkaar. Em is heel zachtaardig en licht naïef, maar met een nuchtere kijk op de wereld. Ze durft zichzelf en anderen in vraag te stellen en twijfelt aan de wereld rondom haar.

Een ander personage dat ik zo fascinerend vond, was het personage van Bella. Ze heeft een mysterie rond haar hangen, waar je niet omheen kan kijken. Ze lijkt heel lief en zachtaardig, maar ze is anderzijds ook het perfecte voorbeeld van 'stille waters hebben diepe gronden'.

De wereld opbouw in dit boek is ook zeker en vast 'on point'. De schrijfster kan heel levendig en realistisch de scènes en ruimtes beschrijven. Ik kon me de ruimtes en scenario's perfect voorstellen, waardoor het leek alsof ik zelf Em was.

Ik heb enorm van dit boek genoten en de adrenaline gierde door mijn lief, zeker dat laatste deel ... Wow Astrid! Ik kijk al uit naar het volgende boek!

Boek specificaties:

  • Auteur: Astrid Boonstoppel

  • Genre: Young Adult

  • Thema's: Seksisme, elite school, vriendschap

  • Uitgeverij: Blossom Books

  • Publicatie datum: 29/10/2020

  • Omvang: 245 pagina's

  • ISBN- code: 9789463491716

  • Prijs: € 18,99

  • Waardering: * * * *

Heel erg bedankt Blossom Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3