De beenderband - Rani De Vadder recensie

23-03-2023

"HET IS TIJD OM DE MASKERS AF TE ZETTEN. IN DEZE WERELD VAN VUUR EN VERRAAD IS ER GEEN PLEK VOOR LEUGENS."

Zaya, de uit de gratie gevallen gifgenoot, en Asper, de beenderbezweerder zonder beenderband, zitten nog steeds opgesloten in het Gifpaleis. Het lijkt een onmogelijke taak om aan de gifgenoten te ontsnappen, die er klaar voor zijn om de beenderbezweerders genadeloos op te jagen. Met moeite klampen beide gevangenen zich vast aan hun laatste sprankje hoop - Vogel. Maar is hun vreemde bondgenootschap wel sterk genoeg om deze beproevingen te doorstaan?

Ondertussen werkt Saran zijn snode plannen verder uit. Na de dood van Cora zit er voor hem niets anders op dan zijn reis in het duister verder te zetten. Om de waarheid over Aurea aan het licht te brengen, deinst Saran nergens meer voor terug.

Na het spannende eerste deel kon ik niet wachten om in dit pareltje te beginnen. 

Na een paar pagina's te lezen zat ik weer onmiddellijk in het verhaal. De spanning neemt het al snel over waardoor je als een sneltrein door dit boek raast. 

Ik vind persoonlijk dat de personages in het tweede deel veel meer diepgang hebben gekregen. We krijgen een breder beeld van hen, waardoor het voor ons mogelijk wordt om in te leven in de personages. De personages zijn niet langer wit of zwart. We lezen dat er meer achter zit waardoor ze eerder een grijze tint te zien is in hen. Ze zijn niet of goed, of slecht. Maar soms zit er wel iets goed in de 'slechte' personages en iets slechts in de 'goede' personages. Ik merkte dat dit langzamerhand meer diepgang gaf aan het verhaal. 

Dit pareltje is naar mijn mening een 'Must-read' voor elke YA liefhebber! 


Over het boek: 

- Auteur: Rani De Vadder

- Genre: Ya; Fantasy

-Thema's; Slangen, vriendschap, vertrouwen, leiderschap, ...

- Uitgeverij: Hamley Books 

- Publicatie datum: 16/11/2022

- ISBN-Code: 9789464661101

- Waardering: * * * * 

https://www.standaardboekhandel.be/p/de-beenderband-9789464661101<br>