De Beschermengel - Bjorn Van Den Eynde Recensie 

22-12-2022

In Rocher de Bohanan wordt golden boy Yanis Fournier (18) vermoord. Drie messteken en de handgeschreven tekst 'Ne la touche pas' op zijn borst zijn de handtekening van de dader. Raak haar niet aan...

Een week eerder had de onopvallende en onpopulaire Alix Vexin-Blanc (16) een erg onaangename aanvaring met Yanis. Door de gebeurtenissen komt ze plots ongewild in de spotlights te staan. Probeert iemand haar te beschermen? En is die persoon bereid om daarvoor te doden?

Niemand kan raden of het bij één slachtoffer zal blijven. Slaat de moordenaar straks opnieuw toe? En kan Alix er wel zeker van zijn dat ze zelf ook veilig is voor haar mysterieuze 'beschermengel'?

'Ik ben niet trots op wat ik gedaan heb. Misschien heb ik zelfs spijt. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet opnieuw zal doen.'

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een boek van Bjorn Van Den Eynde had gelezen. En ik was dan ook laaiend enthousiast toen ik een mailtje kreeg van de uitgeverij, met de vraag of ik wou deelnemen aan de nieuwe blogtour. Ik twijfelde dan ook geen moment en schreef snel een mailtje terug met het antwoord dat ik maar al te graag wou deelnemen. 


In het begin moest ik even wennen aan de setting. Ik begreep niet direct wat het verband was tussen de eerste pagina's en de rest van het verhaal. Dit weerhield me niet om de rest van de pagina's te lezen. Ik las dapper door en al snel was ik helemaal geobsedeerd door het verhaal. Ik kon niet stoppen met lezen. Ik was zo geconcentreerd in het verhaal verzonken dat ik het in een mum van tijd uit had. Ik was opzoek naar antwoorden. Ik werd telkens op het verkeerde spoor gezet. Ik heb letterlijk iedereen verdacht buiten de effectieve dader. Ik werd gek van de spanning dat dit boek teweeg bracht. 

Bjorn heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor dit boek echt leest als een sneltrein. Hij heeft een masterbrein om zijn lezers op het verkeerde te zetten. 


Wat ik ook wel onwijs vond aan dit verhaal waren de 'dagboek fragmenten' van de dader. Dit was voor mij heel fascinerend aan het verhaal. 


Over het boek: 

  • Auteur: Bjorn Van Den Eynde 
  • Genre: YA - Thriller 
  • Thema's: Moord, whodunit, ... 
  • Uitgeverij: Pelckmans 
  • Publicatie datum: 18/10/2022
  • Omvang: 215 pagina's 
  • ISBN-Code: 9789464018905
  • Reeks: De Beschermengel 
  • Waardering: * * * * *