De chocolaterie van je dromen - Manuela Inusa recensie

06-04-2023

Vijf vriendinnen. Vijf winkeltjes. Een zoektocht naar liefde en geluk.

Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte bonbons en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud. Maar dan wordt haar geluk verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt zorgt voor de nodige verwarring. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel?

Ik vond het eerste boek in de serie (de theewinkel vol geluk) al een geweldig succes in de serie. Ik vond dit een heel fijn boek om te lezen en heb hier enorm goed van kunnen ontspannen.

Ik keek er dan ook naar uit om aan 'de chocolaterie van je dromen' te beginnen. De chocolaterie van je dromen steeg nog boven mijn verwachtingen. Ik vond dit tweede deel zelfs nog beter dan het eerste boek. Ik vond het verhaal van Keira heel fijn om te lezen. Ze is een heel warm personage dat haar leven toewijdt aan het gelukkig maken van anderen. Ik vond het dan ook heel jammer om te lezen dat ze voor de rest diepongelukkig is als ze haar winkeltje verlaat en naar huis vertrekt. Ze probeert zichzelf nog moed in te praten dat het maar tijdelijk is. Maar we zien haar steeds verder wegkwijnen. Haar personage is zeer goed uitgewerkt waardoor ik als lezer echt ben gaan meevoelen met haar. Ik begon haar echt als een fictieve vriendin te zien die ik graag zelf zou willen helpen.

Deze heerlijke feelgood roman heeft me van begin tot einde geboeid en gefascineerd. Ik heb hier onwijs van genoten en heerlijk bij kunnen wegdromen. Ik raad dit boek dan ook zeker aan als een heerlijke comfy read! 


Over het boek: 

- Auteur: Manuela Inusa

- Genre: Roman

- Thema's: Fat shaming, vriendschap, liefde, gelukkig zijn, ... 

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 25/02/23

- Omvang: 272

- Serie: Valerie Lane -2

- Isbn-Code: 9789022598771

- Waardering: * * * * https://www.standaardboekhandel.be/p/de-chocolaterie-van-je-dromen-9789022598771<br>