De donkere kroon - Sarah J. Maas recensie

03-10-2023

Celeana Sardothien – sterk en dodelijk gevaarlijk, maar ook kwetsbaar... Ze is een sluipmoordenares met een mysterieus verleden en het enige wat ze wil is haar vrijheid. Dan wordt tegen haar wil betrokken bij de strijd tegen het kwaad dat haar wereld bedreigt, een strijd die haar meer leert dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Boekerij heeft echt weer haar best gedaan om dit boek om te toveren tot een waar pareltje. Ik was helemaal weg van het eerste boek van de glazen troon serie. Ik kon het 2e boek in de serie dan ook niet aan mij laten voorbij gaan.

Als ik dacht dat het eerste boek in de serie al goed was, dan moet ik hierover toch nog eens nadenken. Want ik vind dat de donkere kroon toch de glanzen troon nog heeft overtroffen.

Ik was helemaal weg in een andere wereld met dit boek. Ik heb hier zo enorm van genoten dat ik het in een mum van tijd uit had. Dit boek is een ware rollercoaster. Celeana haar personage is zo veelzijdig, en uniek. Niemand kan handelen zoals zij. De ene moment is ze een koelbloedige moordenaar, het andere moment spaart ze diegenen die op de lijst van de koning staan om te doden.

Het ene mysterie volgt het andere op. Om nog maar te zwijgen over dat einde. Gewoonweg fantastisch. Ik kan dit boek zeker en vast aanraden! Ik kijk al uit naar deel 3!


Over het boek :

- Auteur: Sarah J. Maas

 - Genre: Fantasy/ YA

- Thema's: Sluipmoordenaar, liefde, vertrouwen, macht, ...

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 19/07/2023

- Omvang: 373

- ISBN-Code: 9789022599389

- Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/de-donkere-kroon-9789022599389