De eigenzinnigheden van Leah Burke - Becky Albertalli recensie

17-06-2020

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:

Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;

Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;

Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.

En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.

Ik wou dit boek al een tijdje kopen, maar door de Corona crisis geraakte ik niet aan dit exemplaar. Ik wou heel graag de Engelstalige versie, dus na een tijdje ongeduldig te wachten, heb ik hem uiteindelijk kunnen bestellen bij mijn lokale boekhandel. Ik kon dan ook niet wachten om erin te beginnen, eens hij aangekomen was.

Ik vond het een superleuk verhaal. Leah's personage is zo sterk en charismatisch, dat je haar onmiddellijk leuk vindt. Ze is geen schoonheidsprinses, maar ze is zichzelf en ze zou niemand anders willen zijn, en daar bewonder ik haar enorm voor! Ze is zo perfect imperfect en dat maakt haar zo inspirerend als je het mij vraagt.

Het verhaal is niet wat ik dacht dat het zou zijn. Ik had gedacht dat het een echte romance novel zou zijn, maar het draait meer om de 'high-school' dan de romance. Ik was toch aangenaam verrast door het verhaal. Het verhaal is wel zeer voorspelbaar, maar hier heb ik me niet aan gestoord. Ik vond het fijn om hem te lezen en ik heb er enorm van genoten.

Ik vond het ook geweldig dat het realistische situaties zijn. Dit zou kunnen gebeuren bij elke tiener. Het is geen opgeklopt drama verhaal en dat vond ik een absolute meerwaarde voor het boek.

  • Auteur: Becky Albertalli
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Volwassen worden, liefde, biseksualiteit
  • Uitgever: Blossom Books
  • Gepubliceerd: 31/05/2018
  • Omvang: 343 pagina's
  • Waardering: * * * *