De Erfenis - Jennifer Lynn Barnes recensie

01-03-2021

'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Allereerst wil ik zeggen hoe geweldig dit boek eruitziet! Het is een absolute streling voor het oog en ik was dan ook opslag verliefd op deze prachtige cover.

We worden onmiddellijk in het verhaal gegooid en zitten er dan ook meteen middenin. Dit is een leuke aandachtstrekker en zorgt ervoor dat we direct geboeid aan het verhaal beginnen.

Het verhaal begint heel mysterieus en het houdt diezelfde lijn aan tot aan het slot van het boek. Je krijgt steeds meer en meer vragen en de antwoorden blijven een tijdje onbeantwoord, waardoor je blijft verder lezen om deze vragen te kunnen beantwoorden.

Ikzelf vind dat het hele verhaal rond de erfenis geniaal in elkaar zit. Ik moet ook toegeven dat ik het totaal zo niet zag aankomen. Het is totaal niet wat ik ervan had verwacht maar wel zoveel beter. Het verhaal is intrigerend en zeer spannend. Het is één groot raadsel, dat steeds maar ingewikkelder en gekker wordt.

De personages zitten goed in elkaar en hebben elk hun eigen rol. In het begin van het verhaal kwamen er direct heel wat namen aan bod, wat ervoor zorgde dat ik me even in de war voelde. Ik had dan voor mezelf een kleine notitie blaadje genomen en daar de personages op neergeschreven. Dit maakte het voor mij gemakkelijker om te zien wie welk personage was en wat hun verhoudingen onderling waren.

Ik vond het een geweldig verhaal en ik raad het zeker aan als je graag mysteries wilt ontrafelen!

Boek specificaties:

- Auteur: Jennifer Lynn Barnes

- Genre : Young Adult - Fantasy

- Thema's : Erfenis, mysterie, raadsels oplossen

- Uitgeverij: Blossom Books

- Publicatie datum: 29/01/2021

- Omvang: 392 Pagina's

- ISBN- Code: 9789463491723

- Prijs: €19,99

- Waardering: * * * *

Dankjewel Blossom Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3