De geest van Versailles - Emmelie Arents recensie 

28-11-2023

Een hervertelling van The Hunchback of Notre-Dame.

De verminkte Noâm leeft als een geest binnen de muren van Château de Versailles als de geadopteerde zoon van Claude Chardin, lijfarts van Louis XIV. Noâm krijgt de opdracht om de koning te genezen, maar de voorwaarde is duidelijk: hij mag nooit worden gezien.

Catalina Amati, een getalenteerde straatvioliste, betovert de Parijzenaren met haar prachtige muziek. Dan krijgt ze een onverwacht verzoek om deel te nemen aan de muziekwedstrijd van Zijne Majesteit in Château de Versailles.

Wanneer hun paden kruisen, raken ze onherroepelijk verstrikt in de intriges aan het hof van de Zonnekoning.

Emmelie Arents blijft zichzelf overtreffen! Ik dacht dat Amarant mij nieuwe favoriet was, maar deze wordt dan toch weer overtroffen door 'de geest van Versailles'. 

Ik heb onwijs hard genoten van dit verhaal. De verschillende verhaallijnen in het verhaal zorgen ervoor dat je een bredere kijk krijgt op het verhaal en de gevoelens van de personages. Het verhaal leest als een enorme sneltrein. Het verhaal zit boordevol spanning en drama. 

Het verhaal is een originele hervertelling van 'the hunchback of notre dame'. Terwijl ik dit verhaal las merkte ik dat het me met momenten toch bekend voorkwam maar met een originele twist zodat het vernieuwend en origineel is. 

Emmelie heeft ook een heel mooie en fijne schrijfstijl. Hierdoor transporteer je als lezer als het ware in het verhaal. Je gaat voor even naar een totaal andere wereld. Je vergeet alles rondom jou terwijl je dit verhaal leest. 

Dankjewel Emmelie voor dit prachtige verhaal. Dit is een geweldig verhaal dat iedereen moet gelezen hebben! Ik kijk al uit naar het volgende boek. 

Over boek: 

- Auteur : Emmelie Arents 

- Genre: Young Adult 

- Thema's: Liefde, magie , ... 

- Uitgeverij: Hamley Books 

- Publicatie datum: 18/10/2023

- Omvang: 346 pagina's 

- ISBN- Code: 9789464208979

- Waardering: * * * * *