De Gifgave - Rani De Vadder Recensie

26-05-2022

"WIJ ZIJN ZOALS EEN SLANG DIE STEEDS VAN HUID VERANDERT. IN DEZE WERELD VAN GIF EN BEENDEREN IS NIETS WAT HET LIJKT.

In Aurea mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders hebb en daar botten voor nodig, een vorm van magie die niet langer wordt getolereerd. Door het verbergen van haar ware identiteit, begaat beenderbezweerder Zaya een grote misdaad. Wanneer ze gewond raakt, verandert dan ook alles. Haar paarse bloed leidt de gifgenoten rechtstreeks naar haar toe en moet ook Zaya, zoals alle andere beenderbezweerders, de gevreesde transformatie tot gifgenoot uiteindelijk ondergaan.

Ondertussen beseft Zaya niet dat zij niet de enige is met geheimen. Want ook Asper heeft een opdracht, en die kan het lot van zowel de beenderbezweerders als dat van de gifgenoten voor altijd veranderen.

Rani heeft in het verleden al heel wat pareltjes neergeschreven. Van Young Adult boeken tot kinderboeken. Ze heeft bewezen dat ze van alle markten thuis is. Ze is weer helemaal terug met een verpletterend goede Young Adult. 

Het boek sleept je helemaal mee in het verhaal. Ik zat van begin tot einde gekluisterd aan het verhaal. Ik kon het boek niet meer wegleggen. De spanning zat er meteen in! 

Rani heeft ook een hele fijne schrijfwijze dat je als het ware door het boek heen laat vliegen. Ze heeft geweldige personages neergeschreven die je maar niet kan loslaten. Ik was vooral geïmponeerd door het personage van Zaya. Ze wordt verscheurd door de tweestrijd waarin ze zich bevind. Die tweestrijd heeft werd zo intens beschreven dat je deze als lezer ook echt kon voelen. Je zat mee in de tweestrijd met het hoofdpersonage en het was moeilijk om te zeggen welke keuze Zaya moest maken. 

De wereldopbouw vond ik persoonlijk ook heel intens en super interessant bedacht! De opleiding die de gifgenoten moesten volgen en de slang die ze 'toegewezen' krijgen, vond ik geniaal bedacht. Ik vond het helemaal super en ben er nog steeds compleet weg van! 

Ik kijk zeker en vast al uit naar deel 2!!! 

Over het boek: 

  • Auteur: Rani De Vadder
  • Genre: Young Adult - Fantasy
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Gepubliceerd op: 14/04/2022 
  • Omvang: 386 bladzijden
  • ISBN-Code: 9789464510140
  • Prijs: € 20,00
  • Waardering: * * * *

https://www.standaardboekhandel.be/p/de-gifgave-9789464510140


Dankjewel uitgeverij Hamley Books voor dit geweldige blogtour-exemplaar <3