De glazen troon - Sarah J. Maas recensie

20-04-2023

Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Een aantal jaar geleden heb ik al een aantal boeken gelezen van de glazen troon serie. Deze had ik in het Engels gelezen. Hoewel ik ze wel goed vond, was ik er niet van in de wolken. 2 Jaar geleden heb ik dan 'het mes van de sluipmoordenaar gelezen in het Nederlands. Door deze was ik echter wel helemaal in de wolken en heb ik mijn liefde voor Sarah J. Maas terug gevonden. 

Met de nieuwe verschijning van deze limited edition kon ik dan ook niet anders om de serie verder te lezen in het Nederlands. Ik ben als een sneltrein door dit boek gevlogen. De spanning en intriges wekte mijn aandacht en ik kon maar niet genoeg krijgen van dit verhaal. De spanning zit er goed in en het mysterie in dit verhaal brengt dit boek naar een hoger level. Ik Heb dit boek op een paar dagen tijd helemaal verslonden. 

Het personage van Celaena vond ik meer dan geweldig. Het is een echte power-vrouw, die zich niet zomaar voorbij laat lopen. 

Ik weet niet wat het precies maakt, maar dit is al de 2e vertaling van Sarah J. Maas, waarvan ik de vertaling naar het Nederlands veel beter vind dan het originele verhaal in het Engels. 

Sarah J. Maas heeft een fijne schrijfstijl en weet hoe ze de lezers op het verkeerde spoor kan zetten. Ze laat je denken dat een bepaald personage achter de moorden zit, terwijl het iemand totaal anders is. En ik zag het helemaal niet aankomen. Ze heeft een unieke schrijfstijl dat ervoor zorgt dat je naar een andere wereld wordt getrokken en je het boek niet meer kan loslaten. Ik kijk al uit naar de verschijning van de donkere kroon. 


Over het boek: 

- Auteur: Sarah J. Maas

- Genre: Fantasy 

- Thema's: Kampioenschap, sluipmoordenaar, liefde, ... 

- Uitgeverij: Boekerij 

- Publicatie datum: 6/12/2022

- Omvang: 359 pagina's

- ISBN-Code: 9789022596814

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/de-glazen-troon-9789022596814<br>