Ketting Van Goud- Cassandra Clare Recensie

13-01-2022

Ketting van goud is het eerste deel in De laatste uren-trilogie van internationale bestsellerauteur Cassandra Clare. Deze serie speelt zich af in de populaire Schaduwjagerswereld.

Cordelia Carstairs is een Schaduwjager, een strijder die getraind is om te vechten tegen demonen. Als haar vader beschuldigd wordt van een verschrikkelijke misdaad, reist ze af naar Londen om de reputatieschade van haar familie zoveel mogelijk in te perken. Daar komt ze twee jeugdvrienden tegen en ze voelt zich aangetrokken tot hun wereld vol schitterende balzalen, geheime opdrachten en bovennatuurlijke salons met vampiers, heksenmeesters en goochelaars. Al die tijd houdt ze haar geheime liefde voor James, die met iemand anders is verloofd, verborgen. Dan vallen demonen de stad aan en Cordelia ontdekt dat zij en haar vrienden iets te maken hebben met een duistere erfenis...

Cassandra Clare is een van de populairste en best verkopende YA-auteurs ter wereld. Ze brak internationaal door met The Mortal Instruments (Kronieken van de Onderwereld), haar eerste serie over de Schaduwjagerswereld. Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Haar boeken zijn in meer dan 35 talen vertaald en ook succesvol verfilmd.

Ik ben al sinds mijn jeugd verslaafd aan de boeken van Cassandra Clare! Mede dankzij haar boeken ben ik verslaafd geraakt aan lezen. Ik stond dan ook te springen om dit nieuwe pareltje te lezen! 

Eerst en vooral wil ik even zeggen dat deze omslag gewoonweg prachtig is! Dit zonder twijfel een van haar mooiste covers die ze al heeft geproduceerd als je het mij vraagt. 

Ik vind het echt onwijs gaaf dat de verschillende series zo goed in elkaar passen en overgaan in elkaar. Deze serie wordt gesitueerd tussen 'The Infernal Devices' en 'The Mortal Instruments' als ik het me correct herinner. 

Dit boek brengt alweer een hele hoop spanning en sensatie met zich mee. De personages zijn heel fijn om te lezen, en als lezer persoonlijk had ik het gevoel deel uit te maken van het verhaal. Met momenten had ik het gevoel alsof ik daar ter plaatse zelf aanwezig was. De scènes zijn enorm goed beschreven met veel oog voor detail.

De schrijfster houdt heel veel rekening met de chronologie van haar verhalen en de personages erin. Deze vormen een uniek geheel dat moeiteloos in elkaar overloopt.


Ik kan al niet wachten om het volgende boek in de serie te lezen! Boek Specificaties: 

  • Auteur: Cassandra Clare
  • Genre: Young Adult, Fantasy 
  • Thema's: Demonen, engelen, schaduwjagers,...
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • Publicatie datum: 23/09/2021
  • Omvang: 768 pagina's
  • ISBN-Code: 9789024594856
  • Prijs: € 24,99 (gewone paperback editie)
  • Waardering: * * * *


Dankjewel Luitingh Sijthoff voor dit leuke recensie-exemplaar <3