De hulp - Freida McFadden recensie

13-04-2023

'Welkom bij de familie,' zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud.

Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne...

Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping.

Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina's leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot.

Ik pas een van Nina's smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter... en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat.

Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben.Ze weten niet waartoe ik in staat ben...

De laatste tijd merk ik dat ik meer en meer naar het thriller genre begin te grijpen. Geen idee waarom, maar ik heb het gevoel dat dit genre mij tegenwoordig meer ligt dan YA of Fantasy.

Ik zag 'De hulp' voorbijkomen in de brochure, en mijn interesse was meteen gewekt. De cover ziet er heel braaf uit, wat mij meteen brengt bij het spreekwoord 'schijn bedriegt'. Beter kan ik het boek en het hoofdpersonage niet verwoorden.

Wat een boek was dit! Een rollercoaster van gevoelens en spanning. Ik zat van begin tot eind op het randje van mijn stoel. Wat een psychologische thriller! Ik kan niet beschrijven hoe geweldig ik dit verhaal vind. Ik zat continu op het verkeerde spoor (wat ook wel duidelijk de bedoeling van de auteur is). De personages zorgen echt voor een 'mindfuck' waar je met openmond van zit te lezen. Dit verhaal bevat het ene psychologische spelletje achter het andere. Ik vond het onwijs spannend en verbazing wekkend, hoe alle puzzelstukjes op het einde allemaal mooi in elkaar vielen.

Ik persoonlijk vond dit boek echt geweldig om te lezen. Ik geef het de welverdiende 4.5/5 sterren. Het halve puntje dat ontbreekt gaat naar het begin van het verhaal. Ik vond het begin wat traag op gang komen. Maar eens het verhaal echt in gang was gezet, vloog ik door de pagina's in sneltempo.

Ik raad hem zeker en vast aan! 


Over het boek: 

- Auteur: Freida McFadden 

- Genre: Thriller 

- Thema's: huishoudster, psychologische spelletjes, ... 

- Uitgeverij: VBKLab

- Publicatie datum: 15/03/2023

- Omvang: 336 pagina's

- ISBN-Code: 9789032520335

- Waardering: * * * * '5


https://www.standaardboekhandel.be/p/de-hulp-9789032520335<br>