De kleuren van magie - V.E. Schwab recensie

05-10-2023

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Ik heb al een aantal boeken van V.E Schwab gelezen, en ik moet toegeven dat ik niet echt de grootste fan ben van haar boeken. Ze is een heel goede schrijfster en een heel aangenaam persoon om naar te luisteren. Maar de verhalen die ik van haar al heb gelezen, waren niet echt iets voor mij. De kleuren van magie stond al lange tijd op mijn leeslijst. Ik heb dan toch besloten om dit boek nog een kans te geven, al was het toch met een bang hartje.

Ik moet toegeven dat dit tot nu toe toch het beste boek is dat ik van haar heb gelezen. Het verhaal heeft me echt aangenaam verrast. Ik was enorm gefascineerd door de wereldopbouw die ze heeft gecreëerd voor dit boek. De personages vloeiden perfect in de werelden waardoor het echt leek alsof je op een andere planeet was. Het voelde reëel aan en de magie die werd vernoemd in het verhaal was op een bepaalde manier ook vernieuwend.

Er zijn ondertussen al heel veel boeken over magie geschreven, en vele zijn toch al vrij gelijkaardig. Dit vond ik niet bij ' De kleuren van magie'. Dit boek kan zich goed onderscheiden van andere boeken. Het heeft een unieke kijk op magie, waardoor dit toch best vernieuwend overkomt. De personages zijn ook niet de standaard magiërs die we gewoon zijn uit zovele boeken. Dit vond ik best uniek en maakte het naar mijn mening een fijn boek om te lezen.

Lang verhaal kort; Ik heb echt genoten van dit boek. Het was fijn om eens een vernieuwend boek over magie en magische werelden te kunnen lezen. Zeker een aanrader! 


Over het boek: 

- Auteur : V.E Schwab 

- Genre; Fantasy

- Thema's: Magie, verschillende werelden, macht, vertrouwen, ... 

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 7/09/2022

- Omvang: 416 pagina's

- Serie: Schemering-trilogie #1

- ISBN-Code: 9789022596838

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/de-kleuren-van-magie-9789022596838