De paardenfluisteraar: Een nieuw begin - Gina Mayer recensie

27-07-2021

De 13-jarige dwarsfluitiste Zoë weet net zo veel over paarden als over scheikunde - helemaal niets. Maar wanneer ze haar vriendin Kim vergezelt naar een proefles op het beroemde paardrij-internaat Snowfields in de wildernis van Canada, heeft ze daar een ontmoeting die haar blijft achtervolgen.
De zwarte hengst Shaman staat bekend als schuw en gevaarlijk. Toch lijkt hij Zoë onmiddellijk te vertrouwen en voelt ze een sterke band met hem. Maar dat niet alleen: zijn blik vertelt haar dat zij de enige is die hem kan helpen.
Zelfs als ze weer thuis is, blijft Zoë over Shaman dromen. Telkens weer smeekt hij haar om hem te komen redden. Uiteindelijk neemt Zoë een drastisch besluit: ze gaat in haar eentje terug naar Snowfields...

We volgen het hoofdpersonage Zoë die op het eerste zicht niets met paarden te maken heeft, maar wel alles te maken met dwarsfluit. Per ongeluk geraakt ze verzeild in het wereldje en plots staat haar hele leven op zijn kop.

k zag dit pracht exemplaar voorbij komen, en ik was hier opslag verliefd op. Ik vind paarden wonderbaarlijke wezens, en hoewel ik er zelf toch niet graag dicht bij in de buurt kom, vind ik ze wel enorm fascinerend. Ik keek er enorm naar uit om dit verhaal dan ook te delen met de kinderen op mijn werk.

Het verhaal leest vlot weg en heeft een zeer aangename schrijfstijl. Het verhaal is ook heel toegankelijk voor de jonge tieners. Er worden wel begrippen aangehaald, maar deze worden duidelijk gemaakt aan de hand van de context.

Ik heb wel zo mijn bedenkingen bij de leeftijd van het hoofdpersonage. Zoë zou zogezegd 13 jaar zijn, maar ik vind haar toch ouder lijken in het verhaal. Door de dingen die ze doet en die ze kan doen. Ik persoonlijk vind dat ze beter als 14 a 15 jarige beschreven kan worden.

De kinderen op mijn werk waren ook in de ban van het verhaal. Ik heb het verhaal opgesplitst in meerdere delen en dit aan hen in stukken voorgelezen. Ze vonden het geweldig en vonden het een spannend verhaal. De oudere kinderen kunnen dit perfect zelf lezen.

Ik hoop dat er nog meer delen uitkomen in deze fantastische serie!


Boek specificaties:

- Auteur: Gina Mayer
- Genre : Fantasie
- Thema's : Paarden, muziek, vriendschap, liefde, ....
- Uitgeverij: Baeckens Books
- Publicatie datum: 15/06/2021
- Omvang: 205
- ISBN- Code:  9789464290066
- Prijs: € 17,99
- Waardering: * * * *