De pijn die wij verbergen - Monica Haak recensie

14-05-2022

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen...

Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan...

Wat een onwijs goed boek! Ik heb enorm genoten van dit exemplaar. 

Het heeft heel veel herkenbare thema's voor tieners, wat maakt dat dit boek ook heel nauw aansluit aan hun leefwereld. Studiekeuzestress, ruziënde ouders, dementerende grootouders, pesten,... Dit verhaal heeft al deze thema's en brengt ze op een heel gevoelige manier aan bod. 

Monica haak heeft een heel fijne schrijfwijze waardoor dit verhaal leest als een sneltrein. Ze weet de onderwerpen heel gevoelig en goed onder woorden te brengen waardoor het als volwassene ook heel herkenbaar is. Je kan je zowel als tiener als volwassenen inleven in het boek. Ook de spanning die in het boek wordt opgebouwd zorgt ervoor dat hij een echte page-turner wordt. Het wordt een soort klopjacht naar de dader die het ene mysterie na het andere met zich meebrengt. 

(FYI: Ik heb letterlijk iedereen verdacht, behalve degene die effectief achter de pestberichten zat LOL - Dit wou ik toch even meedelen omdat ik er nog steeds niet over ben :p ) 

Ik heb onwijs hard genoten van dit boek en raad hem zeker aan!!!!


Over het boek: 

  • Auteur: Monica Haak
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Pesten, studiekeuze, vriendschap, dementie, ... 
  • Uitgeverij: Hamley Books 
  • Publicatie datum: 22/04/2022
  • Omvang: 325 pagina's
  • ISBN-Code: 9789464510164
  • Prijs: €20.00
  • Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Hamley Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3