De Prins En De Naaister - Jen Wang Recensie

06-04-2021

De prins en de naaister zullen je hart stelen! 

 Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd. Prins Sebastian zoekt een bruid, of eigenlijk zoeken zijn ouders er een voor hem. Sebastian is veel te druk om zijn geheime leven voor iedereen te verbergen. ?s Nachts bestormt hij Parijs als de fabelachtige dame Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad. Sebastians geheime wapen ? en beste vriendin ? is de briljante kledingmaakster Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: soms draagt deze jongen jurken. Maar Frances heeft grootse dromen voor zichzelf en iemands geheime wapen zijn betekent zelf ook een geheim zijn. Voor altijd! Hoelang zal Frances haar dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen? 

Wat een heerlijke Graphic Novel. Ik was al een tijdje aan het overwegen om dit exemplaar te bestellen in het Engels. Toen ik zag dat hij vertaald werd naar het Nederlands, kon ik dit natuurlijk ook niet aan mij voorbij laten gaan. 

Het verhaal is super leuk! Het leest lekker vlot weg. Wat ik ook heel erg mooi vind aan het verhaal, is de boodschap die het verhaal met zich meedraagt. "Iedereen is anders, en iedereen heeft andere interesses. Iedereen mag zijn wie hij/zij is en wat zijn/haar interesses of dromen ook mogen zijn." Dit is naar mijn mening een heel belangrijke boodschap die iedereen te horen moet krijgen. Ik vind dit zó een belangrijke boodschap! In onze maatschappij is het nog altijd niet evident om te kunnen zijn wie je wil zijn en ik wil zo graag dat daar verandering in komt. Ik vind het dan ook onwijs geweldig als boeken en verhalen dit probleem willen aankaarten. 

De tekeningen zijn ook heel erg mooi getekend. Ze geven duidelijk weer wat de schrijfster wilt zeggen en ze zijn een mooie aanvulling bij de tekstballonnen. 

Ik vond het een geweldig verhaal, en dit is een boodschap die ik graag ook overdraag naar de kinderen op mijn werk. Ik ga dit boek dan ook zeker toevoegen aan onze boeken collectie op het werk. Zodat dit boek ook de boodschap kan overbrengen naar de jongere kinderen. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Jen Wang
  • Genre: Graphic Novel
  • Thema's: Vriendschap, vertrouwen, geheimen, genderneutraliteit,... 
  • uitgeverij: Unieboek, Het spectrum, Lannoo 
  • Datum van uitgave: 16/03/2021
  • Omvang:  288 pagina's
  • ISBN-Code: 9789000305155
  • Prijs: € 15,99
  • Waardering:  * * * * 

Dankjewel Uitgeverij Lannoo voor dit geweldige recensie-exemplaar <3