De prins van Toorn- Kerri Maniscalco recensie

13-06-2023

Duistere en romantische fantasy die zich afspeelt in Italië en je onderdompelt in de taal en cultuur

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia's grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia's kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.


Ik keek er enorm naar uit om in deze parel te beginnen. Boekerij heeft enorm hard zijn best gedaan om dit boek om te toveren naar een pure diamant. Het is een ware streling voor het oog als je het mij vraagt.

Het is ondertussen een tijdje geleden dat een Fantasy boek mij zo heeft kunnen bekoren. Ik heb enorm van dit boek genoten en ik zat vanaf de eerste bladzijden verankerd aan het boek. Het is een rollercoaster van gevoelens en mysteries die elkaar afwisselen. 

Ook het hoofdpersonage vond ik heel fijn om over te lezen. We volgen het verhaal vanuit haar standpunt. Ik had als lezer ook echt het gevoel alsof ik haar kende, en met haar kon meevoelen. De gevoelens van het personage vond ik heel goed weergegeven. Ik voelde me enorm betrokken naar haar zoektocht naar antwoorden. 


Ik heb  enorm genoten van dit boek en ik kan niet wachten tot het volgende boek verschijnt! 


Over het boek: 

- Auteur: Kerri Maniscalco 

- Genre: Fantasy 

- Thema's: Heksen, prinsen van hel, liefde, vriendschap , verraad, ... 

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 24/01/2023

- Omvang: 363 pagina's

- ISBN-Code:9789022597606

- Waardering: * * * *