De Puzzelman - Nadine Matheson recensie

24-06-2021

Hij zoekt je. Hij vindt je. Hij jaagt op je.

Het menselijk lichaam is een prachtige puzzel, uniek in zijn precisie en zijn gecoördineerde perfectie!
De Puzzelman houdt meer van puzzels dan van wat dan ook. Maar een perfecte puzzel is er een die is opgesplitst in zijn afzonderlijke delen. Dit is de enige manier waarop hij de ware schoonheid ziet, door elk onderdeel apart te bekijken. Handen, voeten, benen, armen, hoofden. En zoiets moois moet worden verspreid, toch? Het liefst overal in de stad...

Word jij zijn volgende slachtoffer?
Als er lichaamsdelen nabij de Theems worden gevonden in de Londense wijk Deptford, wordt inspecteur Anjelica Henley van de Serial Crime Unit op de zaak gezet. De aanwijzingen doen haar denken aan het werk van Peter Olivier, beter bekend als De Puzzelman, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zijn daden. Zijn methode was gruwelijk. Hij deelde zijn slachtoffers op in stukken: hoofd, benen, armen, handen en voeten.

Wanneer er korte tijd later een afgehakt hoofd bij inspecteur Henley wordt afgeleverd, realiseert ze zich dat de moordenaar zijn slachtoffers niet willekeurig uitkiest, maar er een persoonlijk spel van maakt. Om de waarheid te achterhalen moet Henley haar eigen demonen in de ogen kijken. En als Peter Olivier uit de gevangenis ontsnapt, zit ze achter twéé uiterst meedogenloze seriemoordenaars aan...

De titel van dit boek sprak me meteen aan. Het had onmiddellijk mijn interesse gewekt en ik stond dan ook te popelen om in dit exemplaartje te beginnen.

Je wordt meteen in het verhaal gesleurd zonder waarschuwing. De auteur gebruikt heel veel details bij het beschrijven van de scènes waardoor je ze heel goed kan inbeelden. we krijgen kleinere scènes te lezen in het begin die meteen de toon zetten voor de rest van het verhaal.

Er kwamen heel veel personages aan bod met allemaal namen, waardoor ik soms niet goed kon bijhouden wie welk personage was en wat hun rol of verhouding juist was in het verhaal. Dit vond ik wat jammer doordat hierdoor mijn concentratie naar het verhaal toe soms verdween.

De schrijfster heeft wel een heel fijne schrijfstijl waardoor je het heel fijn leest.


  • Auteur: Nadine Matheson
  • Genre : Thriller
  • -Thema's : Moord oplossen.
  • Uitgeverij: Harper Collins
  • Publicatie datum: 13/04/2021
  • Omvang: 429
  • ISBN- Code: 9789402706550
  • Prijs: € 21,99
  • - Waardering: * * *