Ademloos - Jennifer Niven recensie

22-06-2021

'Hij. Ik. Ik. Hij. Wij. In elkaar verstrengeld. Zijn handen op mijn gezicht, in mijn haar, langs mijn rug, zijn vingers - vederlicht - op mijn huid, waar geen enkele jongen eerder was geweest. Maar het is meer. Het is modderige voeten en op slot gedraaide souterrains en bloedmanen en alles wat we tegen elkaar hebben gezegd toen er niemand meeluisterde.

'Nog een week te gaan, dan heeft Claude haar diploma op zak en gaat ze met haar beste vriendin op roadtrip. Het belooft een mooie zomer samen te worden voor ze naar verschillende universiteiten gaan. Maar vlak voor ze kunnen vertrekken, kondigt Claudes vader iets aan dat de vloer onder haar voeten wegslaat. Claude en haar moeder reizen halsoverkop af naar een klein, afgelegen eiland voor de kust van Georgia. Het wemelt er van de insecten, wilde zwijnen en alligators. Er is geen bereik en Claude kent er niemand. Ze vindt het er vreselijk... Tot ze Jeremiah Crew ontmoet, een mysterieuze, knappe jongen, die zo thuis is op het eiland dat hij er bijna één mee is. Ze hebben een onmiskenbare aantrekkingskracht. Beiden weten dat wat ze hebben niet langer zal duren dan deze zomer. Maar soms is één zomer genoeg.
Een boek dat je onmogelijk neer kan leggen, over al die eerste keren om nooit te vergeten.

Ik stond al een tijdje te popelen om dit pracht exemplaartje te lezen. Ik kon dan ook niet wachten om erin te beginnen toen dit pareltje toekwam met de post. 

Het verhaal begint heel goed en het houdt die lijn aan tot aan het einde van het boek. De personages zijn heel aangenaam om te lezen en hebben elk hun speciale bijdrage tot het verhaal.

Ik vond de emoties en gevoelens van Claude heel echt overkomen en het leek alsof ik zelf echt deel uitmaakte van haar leven. We leven met haar mee en komen heel veel over haar te weten. Het lijkt alsof we haar al langer kennen. Dit zorgt voor een nauwe band tussen personage en lezer. 

Het verhaal zelf leest heel fijn en de schrijfster heeft een vlotte schrijfstijl wat ervoor zorgt dat het boek voorbij vliegt. Ook de tijdsindelingen vond ik fijn in dit boek. Dit zorgde voor een extra houvast in de tijdlijn zodat we een duidelijk beeld hierin krijgen. 

Ik heb enorm genoten van het boek en hoop nog meer boeken van de schrijfster te kunnen lezen in de toekomst. 

  • Auteur: Jennifer Niven
  • Genre : Young Adult 
  • Thema's : Liefde, Scheiding, ... 
  • Uitgeverij: Moon Uitgevers
  • Publicatie datum: 
  • 7/05/2021
  • Omvang: 398 pagina's 
  • ISBN- Code: 9789048858552
  • Prijs: € 21,99
  • Waardering: * * * *

Dankjewel uitgeverij Moon voor dit geweldige recensie-exemplaar <3