De Raven - Kass Morgan, Danielle Paige recensie

01-04-2021

Magie zit in hun bloed. 

Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.
Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger - maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.


Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Het studenten leven gecombineerd met hekserij, een stevige portie spanning en een overdosis aan mysteries. Dit is een korte samenvatting van De Raven. 

Het verhaal begint rustig en bouwt langzaam aan de spanning op. Tot je volledig in het verhaal zit. Ongeveer rond het midden van het verhaal verliep het iets trager naar mijn mening, waardoor ik een beetje mijn aandacht begon te verliezen bij het boek. Nadien werd dit weer volledig goed gemaakt door de spanning op te drijven en een overdosis aan mysteries in te zetten. 

Ik vond het personage van Scarlett het leukste. Ze sprak me het meeste aan, omdat ze een zware druk op haar schouders heeft rusten, en ze wil steeds de beste zijn en uitblinken in alles. Ze wil dat haar moeder en zus trots op haar kunnen zijn en dat ze net zo goed als hun in hun voetsporen kan volgen. Ze heeft een harder kantje, wat haar soms wat onaangenamer maakt, maar dat komt door wat ze al heeft meegemaakt en door op te leven naar de standaards van haar moeder en haar zus. Ze heeft ook een zachter kantje dat ze soms laat zien bij Vivi. Dit vind ik net zo bewonderenswaardig aan haar personage. Dit geeft weer hoe sterk ze is en haar bereidwilligheid om alles te doen wat er voor nodig is om een goede sociëteitsleider te zijn. 

Het boek heeft een fijne schrijfstijl waardoor je vlotjes door het verhaal leest. Ook de cover is gewoonweg prachtig. Ik hoop stiekem dat er een vervolg komt op dit boek, en dat het verfilmt word op Netflix. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Kass Morgan, Danielle Paige 
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Hekserij, hoge school, sociëteiten, vertrouwen, vriendschap,... 
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: 22/02/2021
  • Omvang: 362 pagina's 
  • ISBN- Code: 9789463493321
  • Prijs: €19,99
  • Waardering: * * * *

Dankjewel Blossom Books voor dit fijne recensie-exemplaar <3