De Rode Koningin - Juan Gómez-Jurado Recensie

08-02-2022

Deel 1 van de Antonia Scott-trilogie, dé Spaanse bestsellersensatie

Jon Gutiérrez is een zachtaardige rechercheur bij de politie van Madrid. Soms laat hij zich te veel meeslepen door het onrecht in zijn stad. Als hij zelf bewijsmateriaal achterlaat om een beruchte pooier op te kunnen pakken, wordt hij beschuldigd van corruptie en geschorst. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het probleem? Antonia Scott weigert al twee jaar om haar appartement te verlaten.

Ooit was Antonia een veelbelovende rekruut van 'De rode koningin', een eliteteam dat speciaal werd opgeleid om in het diepste geheim misdaden op te lossen. Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil niemand spreken en al helemaal niet bijspringen in een moordonderzoek. Dat het slachtoffer de zoon is van een invloedrijke bankdirecteur, en dat zijn lijk midden in een zwaarbeveiligde villawijk tot op de laatste druppel is leeggebloed, verandert daar niets aan. Maar dan blijkt dat de tienerjongen niet het enige slachtoffer is. En dat alleen Antonia de gruwelijkheden kan stoppen.

Ik keek enorm uit naar dit boek. De cover sprak me meteen aan, waardoor ik heel enthousiast was om erin te beginnen. Ik had enorm veel zin om in deze detective thriller te beginnen. Het verhaal leek me super spannend, wat me echt wel gek maakte om erin te beginnen.

Het verhaal kwam naar mijn mening vrij traag op gang. Het was wat langdradig geschreven, en de spanning liet in het begin ook sterk op zich wachten. Wat het voor mij redelijk langdradig maakte, waardoor mijn enthousiasme wat weg ebde.

De personages waren wel heel interessant en hadden een diepgaand karakter. Dat zorgde toch voor redelijk wat spanning. Waardoor mijn interesse toch opnieuw een beetje gewekt werd. Het verhaal zelf was wel interessant, en spannend. De schrijfstijl echter zwakte dit effect naar mijn mening wat af. Het verhaal las niet zo vlot door de schrijfstijl, waardoor ik met moeite door het verhaal heen kwam.

Lang verhaal kort: Het verhaal zelf zat wel goed in elkaar en bevat leuke en fascinerende personages. De schrijfstijl lag mij persoonlijk niet zo goed, wat het voor mij eerder langdradig maakte.


  • Auteur: Juan Gómez-Jurado
  • Genre: Thriller, detectieve
  • Thema's: Moord, geheime misdaden,...
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Omvang: 352Bladzijden
  • Publicatie datum: 15/06/2021
  • Reeks: Antonia Scott -1
  • ISBN-Code: 9789022593479
  • Prijs: € 20,99
  • Waardering: * * *