De rode koninging - Victoria Aveyard recensie

12-01-2020

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. 

Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave - een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken - haar bloed is immers rood...

Dit exemplaar stond al een aantal jaar op mijn leeslijstje. Maar het was er na al die tijd nog steeds niet van gekomen om hem te lezen. Tot nu. Eindelijk heb ik het boek gelezen en ik heb er zeker geen spijt van! 

De personages zijn heel gedetailleerd en heeft het herkenbare: 'rijk -arm' verhaal. Je word direct in het verhaal gesleurd en het laat je niet meer los. Het verhaal brengt zoveel raadsels met zich mee dat je intensief op zoek gaat naar de antwoorden. 

En wow wat een plottwists! Hoedje af voor alle plottwists die zich voorgedaan hebben! Ze zijn van hetzelfde niveau als 'The cruel prince' en wat heb ik daar zo van genoten! Plottwists maken een boek compleet en het heeft het boek zeker een duidelijke meerwaarde gegeven. 

Ook de schrijfstijl is zeer vlot en aangenaam! Het is een boek dat je bijna niet kunt wegleggen. Ik vind het een geweldig boek, maar mis nog iets waardoor ik het fantastisch zou vinden.

  • Auteur: Victoria Aveyard
  • Genre: Young adult
  • Thema's: Rijk - arm, macht, heersen over de wereld.
  • Uitgeverij: Cargo
  • Aantal pagina's: 388
  • Publicatie datum: september 2015
  • Waardering: ***