De Spaanse Liefdesleugen - Elena Armas Recensie

24-11-2022

Eindelijk! Catalina heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties... Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde? 

De spaanse liefdesleugen is enorm bekend geworden door 'Tiktok' en door 'Instagram'. Dit boek is als het ware een enorme sensatie geworden op beide platformen. Ik kon dan ook niet anders dan dit boek onder de loep te nemen. Is dit boek de Tiktok en Instagram sensatie waard? 

Ik vind dat dit boek absoluut de media aandacht waard is. Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Het is een heerlijke feelgood roman die je de tijd laat vergeten. Dit is naar mijn mening toch echt wel een pareltje dat de spotlights verdient. 

In het begin van het boek was ik niet meteen volledig verkocht aan het boek. 'The fake dating' cliché werd aangehaald en ik dacht bij mezelf 'toch niet weer zo een verhaal'. Maar naargelang het verhaal vorderde merkte ik dat het verhaal echt wel goed in elkaar zit. Het is niet zomaar een cliché verhaal. Het gaat veel dieper dan dat. De chemie tussen Catalina en Aaron is in dit verhaal zeker voelbaar. De spanning tussen de personages stijgt naarmate het verhaal vordert. 

Het einde voor de epiloog, is naar mijn mening wel wat 'rushed'. Dit had naar mijn mening wat uitgebreider gemogen. Ik vond dat het nog wat uitgebreider kon rond hun relatie op de werkvloer, vooraleer de collega's achter hun relatie kwamen. Maar dit is puur mijn eigen mening natuurlijk. 


Over het boek: 

  • Auteur: Elena Armas
  • Genre: New Adult/ Roman
  • Thema's: Fake dating, trouw, 
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning 
  • Uitvoeringsdatum: 4/10/2022
  • Omvang: 528 pagina's
  • ISBN: 9789020552713
  • Prijs: €20,00
  • Waardering: * * * * 

https://www.standaardboekhandel.be/p/de-spaanse-liefdesleugen-9789020552713


Dankjewel uitgeverij Zomer en Keuning en Veen Bosch en Keuning voor dit geweldige recensie-exemplaar <3