De strijd van twee koninginnen - Jennifer L. Armentrout recensie

08-08-2023

'De strijd van twee koninginnen' is het spannende vervolg in de Blood and Ash-serie van Jennifer L. Armentrout en gaat verder waar 'Kroon van gouden beenderen' ophield. Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

Het lang verwachte vierde deel van de 'Uit bloed en as' serie. Wat heb ik hier enorm had naar uitgekeken. Het derde deel was met zo een gigantische clifhanger geïndigd dat ik stond te popelen voor het vierde deel. 

Het verhaal zat weer boordevol spanning en intrigues. Ik ben door dit boek gevlogen ondanks dat het toch best een dik boek is. 

Poppy haar vastberadenheid en haar girl power vind ik zo fascinerend om te lezen. Ze laat zich niet zomaar omleggen zonder eerst een heftige strijd te leveren. Haar liefde voor Casteel voelt zo puur aan. De energie tussen die twee spat echt van de pagina's af. Het maakt van dit boek dan ook een echte page-turner. 


Over het boek: 

- Auteur: Jennifer L. Armentrout 

- Genre: Fantasy 

- Thema's: Liefde, oorlog, kongingschap, ... 

- Uitgeverij: Zomer en Keuning 

- Publicatie datum: 5/04/2023

- Omvang: 639 pagina's. 

- Serie: Uit bloed en as: 4

- ISBN-Code: 9789020550252

- Waardering: * * * * 


De strijd van twee koninginnen | Jennifer L. Armentrout | Fantasy | 9789020550252 | Standaard Boekhandel