De vampierdagboeken: Duisternis (3) - L.J. Smith recensie

11-06-2020

Elena was bereid om het ultieme offer te brengen: haar leven voor dat van de twee vampierbroers die allebei van haar houden. Alleen blijft ze op onverklaarbare wijze in leven. Welke bovennatuurlijke kracht zorgt ervoor dat ze niet sterft en waarom is haar bloed onweerstaanbaar voor vampiers?

Stefan gaat op zoek naar een veilige plek waar Elena zich kan verschuilen. In zijn broers afwezigheid ziet Damon kans om al zijn charmes in de strijd te gooien en Elena ervan te overtuigen dat hij de broer is bij wie ze hoort. Wat geen van de beide broers echter doorheeft, is dat er nog iemand in Fells Church is aangekomen die een wel heel ongezonde interesse in Elena heeft en Damon inzet om zijn doel te bereiken: Elena's dood.

Mijn TBR-Jar had dit keer gekozen voor het derde boek in The Vampire Diaries serie. Ik was blij toen ik dit pareltje weer eens kon bovenhalen. Ik heb de eerste 4 boeken lang geleden al eens gelezen. Maar daar herinner ik mij bijna niets meer van. Daardoor had ik besloten om de hele serie geleidelijk aan opnieuw te lezen. Ik had 1 en 2 onlangs al eens gelezen en nu was eindelijk deel 3 aan de beurt.

Ik had het in het begin van het eerste boek best moeilijk om erin te komen doordat de personages anders waren dan in de tv-serie. Na verloop van tijd lukte het me om het een plaats te geven en ben ik volledig in het verhaal verdiept geraakt. Dit had ik niet meer met het 2e boek en het 3e boek.

Ook dit boek weet hoe het de spanning moet opbouwen en moet aanhouden. Ik zat vanaf het begin aan mijn boek gekluisterd en het heeft me niet meer losgelaten tot het einde. De spanning zat er meteen goed in en deze maakt het verhaal des te interessanter. Het is geheimzinnig en het bouwt een zekere drang op om het verder te lezen.

De scènes zijn zeer goed opgebouwd, maar soms miste ik wat details. Ik kon het me niet altijd voor de volle 100% inbeelden, door naar mijn mening een ligt gebrek aan uitvoerige details tijdens spannende scènes, en dat vond ik op zich wel jammer. Dit verhinderde me om volledig op te gaan in het boek.

De personages vond ik dan weer zeer goed uitgewerkt. Dit vond ik een enorme meerwaarde aan het boek en de personages hebben mij heel erg laten genieten van het boek.

Kleine samenvatting: Ik vond het een goed boek en heb er enorm van genoten. Als je de tv-serie goed vond ga je deze serie ook echt super vinden. Houdt wel in het achterhoofd dat het totaal andere verhaallijnen en personages zijn dan in de tv-show. Ik ben blij dat ik hem gelezen heb en kan niet wachten om de volgende boeken te lezen.

  • Auteur: L.J. Smith
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Vampieren, weerwolven, kitsunes
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: 1/05/2011
  • Omvang: 414 pagina's
  • waardering: * * * *