De Verdwijning Van De Horloge Maker - Natasha Pulley Recensie

20-01-2022

Het zelfstandig te lezen vervolg op De horlogemaker van Londen is De verdwijning van de horlogemaker (The Lost Future of Pepperharrow) van Natasha Pulley.

Thaniel Steepleton wordt overgeplaatst naar Japan met een vreemde opdracht: er zijn spoken gezien en zijn taak is om erachter te komen wat er aan de hand is. Terwijl hij bij zijn beste vriend Keita Mori verblijft, begint Thaniel zelf ook vreemde dingen ervaren. Dan verdwijnt Mori spoorloos en ondertussen gebeurt er iets vreemds in een bevroren werkkamp in Noord-Japan. Het is aan Takiko Pepperharrow, een oude vriend van Mori om dat te onderzoeken. Terwijl geesten in Tokio verschijnen en het weer bizar elektrisch wordt, raakt Thaniel ervan overtuigd dat het allemaal iets te maken heeft met de verdwijning van Mori - en dat Mori misschien veel meer in de problemen zit dan ze eerst dachten.

Ik was opslag verliefd op dit exemplaar dankzij de cover. Hij heeft een intrigerende en fascinerende cover wat meteen mijn aandacht trok. Ik was heel enthousiast om aan dit boek te beginnen. 

Ik was vol enthousiasme in het boek gevlogen. Wat me eerst en vooral opviel was de schrijfstijl. Deze is heel nuchter geschreven maar wel met veel details. Dit vond ik een fijn gegeven omdat dit het voor volwassenen heel toegankelijk maakt. Maar dit zorgde na een tijdje ervoor dat het verhaal wat langdradig begon te worden. Het verhaal zelf kwam naar mijn mening ook vrij traag op gang. Ik had moeite om in het verhaal te komen en tijdens het lezen werd ik ook niet echt overtuigd van het verhaal. Ik zeg daarom niet dat het verhaal slecht is, want het verhaal op zichzelf zit goed in elkaar, maar het was persoonlijk eerder niet echt mijn ding. 

Het boek is het tweede deel in de serie van 'De horlogemaker van Londen', maar is los van elkaar te lezen. Dit klopt wel, maar ik had toch de indruk dat ik wat informatie miste over sommige personages. Dit zijn waarschijnlijk bijkomende zaken die verteld zijn over de personages in het eerste boek, maar ik miste dit toch wel om mij volledig te kunnen inleven in de personages in het tweede boek. 

Kort samengevat: 

Het verhaal zit goed in elkaar en heeft zeer interessante personages die je op sleeptouw nemen doorheen het verhaal. Het boek kwam wat traag op gang en de schrijfstijl lag mij spijtig genoeg niet. Het boek zit goed in elkaar, maar het is jammer genoeg niet echt mijn ding. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Natasha Pulley 
  • Genre: Fantasy
  • Thema's: paranormaal, vriendschap, queeste,... 
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Publicatie datum: 28/09/2021
  • Omvang: 384 pagina's
  • ISBN-Code: 9789026152221
  • Prijs: € 20,99
  • Waardering: * * * 


Dankjewel uitgeverij De Fontein voor dit recensie- exemplaar! <3