De Verloren erfgenaam - Jennifer Lynn Barnes Recensie

28-12-2021

Het spannende vervolg op de pageturner 'De erfenis'!'

Waarom zou een Texaanse miljardair met meerdere privéchefs tot zijn beschikking gaan eten in een goedkoop café in een plaatsje in Connecticut waarvan niemand ooit gehoord heeft? Wat als hij daarheen ging om Toby te zoeken en jóú vond?'

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in 'De erfenis' nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen...

Na deel een was ik volledig verknocht aan de Hawthorne serie. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik boek 2 zelfs een beetje beter vond dan het eerste boek in de serie. De intriges worden intenser en de geheimen worden spannender. Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. De spanning zit erin van begin tot einde.

Het verhaal zelf zit geweldig in elkaar. Het is een heuse rollercoaster met hints en aanleidingen die je op weg helpen om het raadsel op te lossen. Ik vond dit verhaal veel intenser overkomen dan het eerste deel. De spanning wordt hier meer opgedreven waardoor het een ware page-turner wordt!

Wat ik wel een tikkeltje moeilijk vond om mijn gedachten bij te houden, waren de personages. Er komt een overvloed aan personages voor in het verhaal en na verloop van tijd werd het voor mij moeilijk om te onthouden wie welk personage was en wat hun onderling verband was. Ik heb er een blaadje papier moeten bijnemen om dingen op te kunnen noteren en om de stamboom op te schetsen. Dit vond ik best ingewikkeld, zeker omdat het al een tijdje geleden was dat ik deel 1 had gelezen. Het had naar mijn mening beter te volgen geweest als de auteur gebruik had gemaakt met verwijzingen naar de personages als 'broer(tje), neef(je)' en dergelijke zodat de structuur en hiërarchie in de stamboom duidelijk wordt en gemakkelijker te volgen is.


Om een lang verhaal even kort te maken: Ik vond dit boek echt geweldig en superspannend! Ik heb hem in een ruk uitgelezen. Soms een tikkeltje verwarrend omwille van de personages, maar een blaadje papier en pen lossen veel op. ;)


Boek specificaties:

 • Auteur: Jennifer Lynn Barnes
 • Genre: Fantasy / Young Adult
 • Thema's: Rijkdom, erfenis, familie, vertrouwen, ...
 • Uitgeverij: Blossom Books
 • Publicatie Datum: 7/09/2021
 • Omvang: 378 pagina's
 • ISBN-Code: 9789463492775
 • Reeks: Hawthorne
 • Deel: 2
 • Prijs: € 19,99
 • Waardering: * * * *

 

Dankjewel Blossom Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3