De Woestijndief - Emmelie Arents Recensie

11-05-2021

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie. 

Ik wou al langere tijd een boek lezen van Emmelie Arents, maar tot nu toe was het mij jammer genoeg nog niet gelukt. Toen ik de woestijn dief zag passeren was ik helemaal verkocht door de mysterieuze cover. Ik was dan ook super blij dat ik mocht meedoen aan de blogtour voor dit pareltje.  

De wereldopbouw in dit boek vind ik helemaal geweldig! De schrijfster kan de plaatsen zeer mooi en gedetailleerd beschrijven, waardoor het leek alsof ik zelf in het boek zat. Ook haar personages zijn uniek, wat maakt dat ze heel interessant zijn om over te lezen. Ik vond de broederlijke band tussen Taran en Amir zeer mooi en ontroerend. De twee broers doen echt alles voor elkaar om elkaar in leven te houden. Dit vond ik ook heel mooi beschreven waardoor het verhaal ook heel goed binnenkwam. 

De verhaallijn vond ik ook heel goed afgewerkt. We lezen het verhaal ook vanuit verschillende vertelstandpunten van de personages, en deze verhalen passen perfect in elkaar en synchroon met de verhaal lijn. Dit geeft een duidelijk beeld en zorgt ervoor dat je meteen mee bent met het verhaal. 

Het verhaal begint heel mysterieus, wat meteen mijn aandacht trok. Het verhaal heeft die lijn zeker en vast kunnen aanhouden waardoor ik als een sneltrein door het boek vloog. Het was heel spannend en het ene interessante, spannende moment volgde het andere op waardoor ik heel erg gefocust bleef op het boek en waardoor ik het niet meer kon weg leggen. Ik was helemaal weggezonken in het boek. 

Lang verhaal kort: Ik vond dit verhaal echt geweldig! Ik kijk al uit naar het vervolg! 


  • Auteur: Emmelie Arents 
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Diefstal, overleven, Broederliefde, ...
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Publicatie datum: 19/04/2021
  • Omvang: 416 bladzijden 
  • ISBN- Code: 9789463967693
  • Prijs: € 18,99
  • Waardering: * * * *

Dankjewel uitgeverij Hamley Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3